Hedef gösteren Fatih, beğenen Yazgülü

A -
A +
Ekrem İmamoğlu’nun “PKK ve FETÖ’ye bir çağrınız olacak mı?” sorusuna verdiği cevapta “Gelin birlikte yönetelim” demesi ve ardından gafını anlayıp toparlamaya çalışması sosyal medyanın gündemi oldu.
Ama bu cevabın can alıcı kısmının viral hâline gelmesi İmamoğlu ile trollerini çıldırttı. Bunun sorumlusu olarak da AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Elif Şahin Keleş adlı kadın siyasetçiyi hedef seçtiler. Böyle çirkef bir linç görülmedi. En ağır hakaretleri ettiler.
Ekrem İmamoğlu taraftarı tüm ahlaksız yaratıklar cibilliyetlerini ortaya döktüler. Elif Şahin Keleş’i hedef gösteren isimlerden biri de Habertürk yazarı Fatih Altaylı’dan başkası değildi.
Videoyu kendisinin paylaşmadığını belirten Elif Şahin Keleş’in bu ağır saldırı ve linç karşısında yayınladığı açıklama İmamoğlu taraftarlarının yaşattığı kepazeliğin sonuçlarını özetliyordu:
“Yaşadığım şeyi şöyle özetleyeyim: Eşimden kardeşime, annemden babama çevremdeki herkes taciz altında. Bu bir şiddet. Yazıları paylaşsam, değil bir daha kadına şiddet konusunda konuşmak, sokağa çıkamazlar. Çok kötüler, çok kötü niyetliler, kalpleri nefret dolu!”
Ve bu ahlaksız saldırılardan birinde kadınlara söylenecek en ağır hakaretlerden biri yazıldı Elif Şahin Keleş için. Bu Tweet’i en çok kim beğendi dersiniz?
Cumhuriyet yazarı Yazgülü Aldoğan.
O da bir kadın ve “kadına şiddet” konusunu ele alan yazarlar arasında üstelik.
Yazıklar olsun.
 
FUAT UĞUR'UN BİRİNCİ YAZISI
Tokatçılık ve elle taciz siyasetin raconu mu?
 
FUAT UĞUR'UN ÜÇÜNCÜ YAZISI
Bu referansla Ekrem Bey’in sırtı yere gelmez
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.