"Mutlu mağdur" olmayı bırak, hesap istim üzerindeyken görülür

A -
A +

Muharrem İnce’nin televizyonlarda ve basın toplantısında; sanki içine düşürüldüğü kötü durumdan zevk alıyormuşçasına konuşuyor da konuşuyor olmasına, yüzünden gelip geçen o tuhaf gülümsemelere baktığımda anlamlandıramadığım bir duyguya kapıldım.

Sanki kendisine yaşatılan bu durumun keyfini çıkarıyordu.
Geçmişten beri CHP’deki birtakım karanlık odaklar tarafından sürekli İnce’ye kumpas kuruluyor, o da anlatıp duruyordu başına gelenleri. Son olay, en kallâvisi oldu ve sanırım ilgi odağı hâline geldiği, tüm Türkiye ondan bahsettiği için Muharrem İnce’nin en çok hoşuna giden tezgâhtı.
Gözlemlediğim ruh hâlinin bir anlamı olmalıydı. Bir söz, bir sıfat ya da kalıp bir cümle, bu durumu izah edebilirdi ancak. Düşünüp dururken Akşam gazetesinden Serkan Fıçıcı o istediğimi Twitter’dan paylaştı:
Mutlu mağdur!
 
CHP TABANINA, DELEGESİNE BÜYÜK DEĞİŞİMİN MÜJDESİNİ VEREMİYOR
 
İyi de eline geçmiş büyük bir fırsat. Hakikaten mağdur edilmişsin ve bu durumdan yola çıkarak o sözünü ettiğin çeteyi tek tek ifşa et. CHP’nin başına aday olduğunu, tüm bu fırsatçı ve tezgâhçıları partiden söküp atacağınıCHP’yi iktidara getireceğini, en cesur, en güçlü biçimde haykır! CHP tabanına da partindeki üyelere de, delegelere de değişim umudu ver, öyle değil mi?
Hayır, bıdı bıdı konuşup duruyor, mağduriyetin tadını çıkarıyor. Tıpkı başlarına gelen kötü bir olaydan bile “Ay ne biçim reklam oldu” diye bunu malzeme olarak kullanan magazin figürleri gibi.
Herkes bilir, magazin figürleri gelip geçicidir.
 
CHP ESKİ CHP DEĞİL, İNCE’NİN ANLAYAMADIĞI BU
 
Sayın İnce CHP’deki cemaziyelevvelinden söz etmeyi bırakmalı bir an evvel. Artık köprünün altından çok sular aktı. CHP eski CHP değil. Kendisinin de çok iyi bildiği üzere Atatürkçülükten intikam almak isteyen bir çetenin eline geçmiş durumda.
Taban son derece rahatsız ama seçeneksiz de. İşte buna rağmen, Muharrem İnce yukarıda tasvir etmeye çalıştığım “performansı”yla onlara umut vadetmekten hayli uzak görünüyor. Çünkü onda CHP’deki büyük değişikliği gerçekleştirebileceğinin ve ülke yönetimine talip olabileceğinin ışığını göremiyorlar.
 
KEMAL BEY İŞİN İÇİNDE, ANLA ARTIK, ÇELİĞE SUYU SICAKKEN VER
 
Muharrem Bey, şimdi televizyonda söylediklerini çarpıtıp tevil etmeye çalışan Kemal Kılıçdaroğlu’nun işin içinde olduğunu hâlâ anlamak istemiyor. Tutmuş onu sözde parti ilkeleri adına korumaya çalışıyor.
Kurultay’da o çeteyi ifşa edeceğini söylüyor ama o vakte kadar bugünkü sıcaklığın soğuyacağının ve anlatacaklarının Kurultay günü yepyeni gündemlerle anlamsızlaşacağının bir türlü farkında değil.
Bugünden söylemeli Muharrem Bey, bugünden!
Çeliğe sıcakken su verilir.
Hesap istim üzerindeyken görülür.
En tepedekiyle hesaplaş!
Eğer CHP Genel Başkanlığını istiyorsan tabii.
 
Fuat Uğur'un diğer yazısı 
CHP’deki tezgâhı bu iki çeteden biri yaptı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.