Süleyman Soylu farkı

A -
A +
 
Bir gerçeği teslim edelim.
Bu kadar terör örgütüyle mücadele edilirken, güvenliğin böylesine üst seviyede sağlanabilmesi büyük bir başarıdır.
Bu başarının altında imzası olan isim de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan başkası değil.
Türkiye’ye bu yıl gelen turist sayısı 52 milyonu buldu.
Mardin bir rekor kırdı ve bir milyon turisti ağırladı bu yıl. Turist sayısı Tunceli, Diyarbakır, Kars ve Van’da artık yüz binlerle ifade ediliyor.
Batı illerimizi söylemiyorum bile.
PKK terör örgütü ile mücadele artık başka bir aşamaya geçti. Soylu’nun dediği gibi terör artık Türkiye’nin makûs talihi olmaktan çıktı ve terörle mücadele PKK’nın makûs talihi hâline geldi.
En çok gürültüyü biz koparıyoruz (iyi de ediyoruz) ama 180 ülke arasında kadın cinayetlerinde Türkiye 153. sırada. İntihar vakalarında da çok çok gerilerde. ABD, İngiltere ve Fransa gibi ülkeler bu bakımlardan dünyanın en güvensiz ülkeleri. Dakikada bir kadının öldürülüp tecavüze uğradığı ABD’de dikkat ederseniz adli vakalar ülkemizdeki gibi gündemde tutulmaz. Çünkü onlar pisliklerini halının altına süpürmeyi severler.
Almanya’da her yıl 1000’den fazla ırkçı saldırı yaşanıyor ve 100’den fazla insan öldürülüyor Neo Nazi çeteler tarafından. Alman derin devleti bu cinayetleri göçmenler tırsıp gitsin diye alttan alta teşvik ediyor.
Meclis’te kalkıp devlete, hâkime, polise, başkana katil diyen CHP’li kadın milletvekilleri de Soroscu küresel çetelerin ihraç ettiği özenti, ithal ve klişe sloganlarla müsamere tadında komik “event”ler gerçekleştirdiler.
Uluslararası küresel çeteler asıl gösteriyi kendi ülkelerinde yapmak varken birtakım dans meraklısı siyasi tikileri-con conları bizim gibi hedef ülkelerde piyasaya sürüyor.
Ülkemizde can ve mal güvenliğinin olmadığını söyleyebilecek angutluktaki siyasetçileri dinleyince, bu tür insan malzemesine şaşırmıyor insan. Ama tabii bu bakımdan talihsiz bir ülke olduğumuz da ortada.
Bugün milyonlar sokaklarda güven içinde yürüyor, yataklarında rahat ve huzur içinde uyuyor.
Bunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile başında bulunduğu emniyet ve jandarma teşkilatlarına, istihbarat örgütlerine borçluyuz.
Bakan Soylu’yu bu millet neden seviyor biliyor musunuz?
Onun da tıpkı Tayyip Erdoğan gibi özü sözü bir olduğu için. Yalana, riyaya, teröre, terör sevicilere, PKK ve FETÖ yandaşlarına ettiği okkalı ve demir leblebi gibi lafları için. İnsanın içini soğutuyor âdeta.
Önceki günkü Meclis konuşmasında HDP’lilere verdiği dersleri ve ayarları dinlemenizi öneririm, bana hak vereceksiniz.
Evet, İçişleri Bütçesi Diyarbakır Anneleri’nin bütçesidir.
FETÖ ve PKK ile mücadelenin bütçesidir.
Bedirhan bebeklerin, Esma komutanların intikamının bütçesidir.
Şehitlerimizin, gazilerimizin bütçesidir...
 
Fuat Uğur'un Diğer Yazısı 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.