İmamoğlu Cumhurbaşkanı’ndan otobüs alımı desteği isterken o “ayrıntıyı” da söyledi mi?

A -
A +
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kadir Topbaş’ın cenaze törenini fırsat bilip Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü, hatta hangi konuda taleplerde bulunduğunu biliyordum ama yazmamıştım. İsmail Küçükkaya, İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı’ndan borçlanma talebinin onaylanmasını ve belediye otobüsü alınmasında destek olmasını istediğini söyleyince o görüşmedeki çok önemli detayı anlatmak şart oldu.
Evet, İmamoğlu “Otobüs alımı” var demiş ama işin püf noktası başka!
Öncelikle merak ettiğim konu şu:
Ekrem İmamoğlu “otobüs alımı” derken Cumhurbaşkanı’na gerçekten sıfır kilometre otobüs alımından mı söz etti?
Yani Cumhurbaşkanı’ndan otobüs alımı desteği isterken o çok ilginç ayrıntıyı söyledi mi? Çünkü Ekrem İmamoğlu’nun destek istediği proje “otobüs” ama ona yakın kaynaklardan edindiğim bilgiye göre kendisi sıfır otobüs satın almayacak.
Ne yapacak?
İETT bünyesine kattığı halk otobüsleri de dâhil olmak üzere ıskartaya çıkmış ve artık her yıl on binlerce dolar bakım masrafı çıkaran motorin yakıtlı otobüsleri, dış ve iç yenilemeleri de içinde olmak üzere elektrikli otobüslere dönüştürecek...
Şimdi soruyu daha açık biçimde yöneltelim:
Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan otobüs alımı desteği isterken, ona bu alım için talep ettiği paranın ıskartaya çıkmış otobüslerin yenilenmesi için kullanılacağını söyledi mi?
Söylemiş olması gerekir diye düşünüyorum. Zira Cumhurbaşkanı’nın elektrikli araçlara düşkünlüğü malum ve bu konuda dünyadan daha hızlı davranarak önemli adımlar attı. Gerçi TOGG sadece marka olarak Türk. Yazılım, motor, batarya, kaporta; hepsi dışarıdan ama olsun. En azından niyet var.
Neyse, konumuz İmamoğlu’nun elektrikli otobüsleri olduğuna göre bize şimdiden kendisini tebrik etmek ve hayırlı olsun demek düşer.
Aslına bakılırsa elektrikli otobüs projesi ta rahmetli Kadir Topbaş döneminde başladı ve onun yerine vekaleten başkanlığı devralan Mevlüt Uysal anlaşmayı tam imzalamak üzereydi ki Binali Yıldırım'ın başkan olacağı varsayımıyla bir sonraki döneme bırakıldı açıklanması. İmamoğlu en doğrusunu yaparak bu projeyi devam ettirme kararı aldı. Çünkü bir fiyat karşılaştırması yapıldığında İBB, yenilenmiş elektrikli bir otobüsü sıfır aracın dörtte birine mal edecek. Üstelik bu otobüsün harcayacağı elektrik, yakıtla mukayese edilemeyecek kadar düşük.
Diğer belediyeler de aynı yola başvurmalılar. İnanılmaz bir tasarruf sağlar.
Bence iktidar eğer olumlu düşünüyorsa, bu konuda atılacak adımlarda sadece İstanbul’a değil, tüm büyük şehirlerin belediyelerine destek vermeli.
 
FETÖ’nün özel misyoneri
 
FETÖ Türkiye siyasetini karıştırmak için yalan ve iftira mekanizmasını çalıştırmayı sürdürüyor.
Türkiye’de bu konuda partnerleri var.
Birleşik Arap Emirlikleri tarafından finanse edilen Ahval adlı yayında firari Yavuz Baydar’a bağlanarak “13 rehineyi Gara’da Türk ordusu öldürdü” yalanını üreten HDP’li Hüda Kaya kafasının aynından CHP’de de olmaması düşünülemez.
Bu zehirli ve rezil siyasetçi grubunun en önemli misyonu da iktidar kanadından tehlikeli ve kendilerine engel olarak gördükleri isimleri tek tek düşürmek.
Nitekim CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bu tipik FETÖ taktiğiyle hedefindeki kişiyi devirmeye çalışıyor. Ağaçkakan gibi hep aynı yeri gagalıyor. Attığı her adım da sosyal medyada FETÖ trolleri ve yurt dışındaki FETÖ medyasınca büyük destek görüyor.
Son aylarda uğraştığı kişi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun.
Neden Fahrettin Altun?
Çok basit.
Fahrettin Altun, FETÖ’cülerin ve desteklediği muhalefetin en güçlü olduğu sosyal medya mecraları ve iletişimde onlara dünyayı dar ediyor. Yalanları ve iftiraları suratlarına çarpılıyor. CHP’lilerin sistematik olarak dolaşıma soktukları yalanlar hızlı biçimde çürütülüyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iletişim politikası geçmişe oranla daha proaktif biçimde yönetiliyor.
Bir noktanın altını çizeyim, henüz işin başındalar ve tam randımanlı çalışmaya başlamış değiller üstelik. Çünkü kuruluş aşaması tam olarak bitmedi.
Ama FETÖ’cü akıl tehlikeyi zamanında gördüğü için Altun’un işini en başında bitirmek istiyorlar. İttifakları olan medya ve İstanbul İl Başkanı ile “Yalıda oturuyor, kaçak inşaat yaptırdı” diye yaptırdıkları yalan haberlerle epey uğraştılar ama “indiremediler” Fahrettin Altun’u.
Özgür Özel’in ve CHP’nin rahatsızlığının temelindeki sebep de bu.
Daha ne kadar alçalabileceklerini merakla bekliyorum.
 
Fuat Uğur'un diğer yazısı
FETÖ’nün özel misyoneri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.