Mansur Yavaş’a eski ülküdaşlarıyla CHP’den bir uyarı ve Gölbaşı’ndaki villada konuşulanlar

A -
A +
 
 
 
Önceki gün Ankara’da Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın eski ülküdaşları ve CHP’den Kemal Kılıçdaroğlu’na çok yakın bir abinin katılımıyla çok dar kapsamlı bir toplantı yapıldı.
Eski ülküdaşları dedim ama Mansur Yavaş üzerinde çok etkili isimler. Üstelik toplantıya katılanlardan biri, şu anda da Yavaş’ın yakınındakiler arasında başı çekiyor.
Bu toplantının amacı, Mansur Yavaş’a “Neden aday olmamalısın” kararının gerekçelerini sıralı olarak hazırlayıp iletmek. Ayrıca şayet Meral Akşener’in dolduruşuna gelip de böyle bir adaylığı düşünüyorsa kendisi hakkında en kötü kararı vermiş olacağı konusunda onu ikaz etmek.
Ben toplantı katılımcılarından biriyle konuştum. Aşağıdaki cümleler ona ait:
“Mansur Yavaş bizim dostumuz. ABB’de de eski ülküdaşlarını hep koruyup kolladı. Söyleyeceklerimizi bir tehdit gibi algılamamalı. Bu yüzden çok dikkatli bir dil kullanacağız çünkü birilerinin elinde oyuncak olup harcandığını görmek, en son isteyeceğimiz şey. Ama öte yandan bu bir devlet meselesi de. Çünkü Meral Akşener, Mansur Yavaş ile toplantılar yaparak PARALEL BİR ADAYLIK peşinde. Onun amacı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmamasını sağlamak. Çünkü Yavaş’ın yönetilebilir olduğunu düşünüyor. Biliyoruz, Mansur Başkan basınç gördü mü arıza verir. Sıkıntıya gelemez ve altında ezilir. Bunu Meral Hanım çok iyi biliyor...”
 
AKŞENER VE YAVAŞ’IN GÖLBAŞI’NDAKİ TOPLANTISI
 
Konuştuğum katılımcının bana ilettiği bir diğer ÖNEMLİ BİLGİ ise Akşener’in işi ne kadar ilerlettiğinin ve Kılıçdaroğlu’nun adaylığını sabote etme konusunda ne kadar yol katettiğinin de göstergesiydi.
Ama ondan önce Halil Bilici’yi tanıyalım. Kendisi Ziraat Yüksek Mühendisi, Mansur Yavaş ile yakın ilişkileri var. İyi Partili bir isim. Tarım ve hayvancılık sektöründe, çok geniş yelpazede, ithalattan üretime kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Ayvetsan adlı şirket başta, ondan fazla şirketin kurucu üyesi ve başkanı. Bu arada Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği’nin de uzun yıllar yöneticiliğini ve genel başkanlığını yürütmüş bir Rizeli.
Geçtiğimiz günlerde, Halil Bilici’nin Gölbaşı’ndaki villasında Meral Akşener, Mansur Yavaş, Halil Bilici ve Mansur Yavaş’ın 40 yıllık yol arkadaşı ve ülküdaşı ABB iştiraki Belka AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Sarı bir araya geldiler ve 2,5 saat süren toplantı yaptılar. Toplantının ana gündem maddesi ise kolayca tahmin edileceği üzere Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının nasıl pişirileceği üzerineydi.
 
FATAL ATTRACTİON; “MERAL HANIM ÇOK TEHLİKELİ”
 
Katılımcılar Meral Akşener’i çok tehlikeli buluyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Alevilik hikâyesini bile onun çıkarttığından eminler. Kendi partisinden Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral söyledikten sonra ona büyük tepki göstermesi, özür üstüne özür dilemesinin hiçbir önemi yok, çünkü bu olgu artık kamuoyunda konuşulur hâle geldi. İktidara yakın medya dâhil tüm televizyonlar Kılıçdaroğlu’nun Aleviliğini gündeme getirerek ve güya tepki göstererek konuştukça konuşuyor ve böylece Meral Akşener’in amacına hizmet ediyorlar. Zira bu “bilgi” konuşuldukça yaygınlaşıyor.
Başta söylediğim gibi toplantının katılımcılarından biri Ankara’nın en büyük belediyelerinin başındaki ismin yakın ağabeyi. Meral Hanım'ın “tavşana kaç tazıya tut” siyasetini, Kemal Bey'i nasıl yıpratarak adaylıktan çekilmeye zorlamak istediğini CHP yönetiminde herkesin gördüğünü belirterek âdeta NOKTA’yı koyuyor Mansur Yavaş hakkında.
“Eğer Genel Başkanımıza bu tarz komplolarla takoz konulacaksa sanmasınlar ki Kemal Bey zarureten Mansur Beyi aday gösterecek. Bunu akıllarından bile geçirmesinler. Mansur Bey'in adaylığı yalnızca belediye için geçerliydi. Sonuçta büyükşehirler CHP’de görüntü vermiş oldu. Ama bu ikinci kez tekrar etmeyecek bilinsin.”
 
MANSUR YAVAŞ NEDEN “ADAY DEĞİLİM” DİYE AÇIKLAMA YAPMAKTAN KORKUYOR?
 
Sohbet ederken ilginç bir gerçeği daha öğreniyorum.
Katılımcılar Mansur Yavaş’ı “Aday değilim, benim adayım Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’dur” demesini bekliyorlar malum. Ama Mansur Bey ısrarla bundan kaçınıyor.
Sebeplerinden biri ve en önemlisi Meral Akşener’in kendisini gaza getirmesi ama tali olsa da ikinci bir sebep daha var.
Çünkü Mansur Yavaş korkuyor. ABB’de malum tüm belediyelerde olduğu gibi çeşitli iddialarla ilgili olarak müfettişler denetimler yapıyorlar. İddiaya göre bu müfettişler Mansur Yavaş’ın aday olma ihtimali nedeniyle son derece “nazik” davranıyorlarmış. İşte bu yüzden Mansur Yavaş eğer “Aday değilim” diye açıklama yaparsa ABB’deki denetimlerin çok ileri boyutlara varabileceğinden korkuyormuş.
Bu ihtimal bana çok ilginç geldi.
Sonuçta toplantının sonucu ve alınan karar dün Mansur Yavaş’a iletilmiş olacaktı ama sonucu henüz alamadım. Zaten hepimiz yakında göreceğiz. Bilgi aldığımda sizlerle paylaşacağımdan emin olabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.