Caner Erkin terörü

A -
A +

Pereira'ya isyan edip takım ruhunu yıkan Caner Erkin, sadece kendisini değil, Fenerbahçe'nin şampiyonluk umutlarını da yaktı!

Terör tehdidi nedeniyle ertelenen ilk futbol maçı olmasından ötürü tarihi bir özelliğe sahip derbiyi izlemek için geldik stada. 
Hafta içi ve çok geç olmayan bir saate konulmasına rağmen taraftarlar stadın büyük bir bölümünü doldurmuştu.
Görüntü güzel ses çirkindi. Zira ana avrat küfürlü tezahüratlarla inliyordu Arena derbiye saatler kala.
Derken ilk gol sesi yükseldi... İlk düdükten çok önce ve Arena'dan değil, Samandıra'dan!
Fenerbahçe'nin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu maç öncesi kaprisi takımın önüne geçen Caner kendi kalesini vurmuştu!

Maça gelince..
Benzer bir mücadeleye 2010-11'de şahit olmuştuk aslında!
Arena'daki ilk derbiye Fener, tarihinin en kötü sezonunu yaşayan 11. sıradaki Galatasaray'ın 24 puan önünde lider çıkmış. Eski oyuncusu Kazım'ın golüyle geri düşen sarı-lacivertliler, Semih'le beraberliği yakalayıp, efsane kaptan Alex'le zafere ulaşmıştı.
...Ve Galatasaray yine skandal sayılabilecek bir sezon yaşıyor, Fener şampiyonluk kovalıyor, arada 20 puan fark bulunuyordu... Her şey çok benzerdi... Bir Alex olmaması haricinde!

Kazanmaya mahkum Fenerbahçe çok hızlı başladı, kaybetmesem de yeter diyen Galatasaray derbi havasından çok uzaktı.
Pereira'nın bıçak kemiğe dayanınca gösterebildiği çift forvet cesareti sarı-lacivertlilere ilk 3 dakikada iki net pozisyon kazandırdı. Ancak önce van Persie ardından Nani golü beceremedi.
Hedefsiz Galatasaray'ın az bilen oyuncuları, taraftarın baskısıyla bildiklerini de unuturken, bilenlerin oyununu da baltalıyor. Ama Fenerbahçe de gol kaçırma yarışına Güiza'nın kulaklarını çınlatan Volkan Şen de katılınca maç 0-0 devam ediyordu.

Derken hakem Mete Kalkavan sahne aldı. Muslera'nın ceza sahası dışında elle oynadığı pozisyonu süzemeyen, hatasını Podolski'nin nizami golünde ofsayt vererek telafi eden Kalkavan son derece adil bir yönetim gösterdi.
Tekmesi çok, golü yok bir maçtı... Gecenin güleni Beşiktaş, tek kaybedeni Fener oldu!

MAÇIN ADAMI

İlk 3 dakikada iki net golü önleyen Muslera

KIRILMA ANI

Podolski'nin sayılmayan nizami golü

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.