Sahte Fener

A -
A +

Ersun Yanal’ın kupa maçında sahaya sürdüğü yedekler, kulübeyi fazlasıyla hak ettiklerini gösterdi.

Türkiye Kupası sınavına Mersin deplasmanında Tarsus İdman Yurdu sınavıyla start veren Fenerbahçe aldatıcı bir galibiyetle turu geçti.
Ligde vites yükseltmeye başlayan sarı-lacivertlilerde teknik direktör Ersun Yanal, en önemli yıldızlarını İstanbul’da bırakmış, uzun süredir kulübede çakılı kalan isimlere gün doğmuştu.
Geçen sezon sadece 14 maçta forma şansı bulan, bu sezon ise kendisini ancak 35 dakika izleyebildiğimiz için performansından ziyade ücretinde yaptığı indirimden bahsedebildiğimiz Alper Potuk’un kaptanlığında çıktı Fenerbahçe sahaya.
İlk 11’in gediklileri Altay, Isla ve Tolga’yı bir kenara koyarsak, Deniz Türüç’ü de bu gruba katarsak, tam 7 yedek ilk 11 şansı buldu.
Ama son düdük çaldığında net olarak gördük ki, Sadık’ı bir kenara koyarsak, yedeklerin hepsi kulübede çakılı olmayı fazlasıyla hak ediyordu. Hatta Adil Rami için kulübe bile lükstü.
Evet Fenerbahçe yedekleriyle kazandı. Ancak 2. Lig takımı Tarsus da aslarıyla mücadele etmedi.
Sarı-lacivertliler, plandan programdan bihaber, adeta halı saha maçı için bir araya gelmiş, futbolu biraz bilen, ama bildiğinden fazlasını yapabileceğine inanan amatörler gibiydi.
Topu alan ileri koşuyor, paslar yerini bulmuyor, buna rağmen özgüven patlaması yaşanıyordu. Piyasa değeri milyon avrolarla ölçülen bu yedek kadro, Süper Lig’de olsa ancak kümede kalma mücadelesi verirdi ki, bunda da başarılı olacağı şüphe götürürdü.
Amiyane tabirle “Balla” gelen goller disiplinden uzak takımın iyice gevşemesine sebep olurken, Tarsus biraz daha becerikli olsa Fenerbahçe için ikinci bir “Pendik Faciası” hiç de uzak görünmüyordu.
Gece zaferle bitti belki ama Fenerbahçe kazanırken, kaybeden yedekler oldu.
Şampiyonluk hesapları yapan takımda bu oyuncuların forma giymesi ancak mecburiyetten olur.

MAÇIN ADAMI: Sadık Çiftpınar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.