Çayın yanında afiyetle yiyeceksiniz! Canan Karatay gizli tarifini paylaştı: İşte kahvaltılık börek tarifi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çayın yanında afiyetle yiyeceksiniz! Canan Karatay gizli tarifini paylaştı: İşte kahvaltılık börek tarifi

Yemek Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türk insanı hamur işlerini seven ve sık sık yapan bir millettir. Özellikle ev hanımlarının hem misafirler hem de çocukları için yaptıkları sıcak börekler evlerin vazgeçilmezidir. Prof. Dr. Canan Karatay kıtır kıtır börek tarifini paylaştı. Sabahları çay demlenmeden hemencecik oluyor. Bir yiyen bir daha bırakamıyor. Hem lezzetli hem de pratik.

Prof. Dr. Canan Karatay sık sık yaptığı sağlık tavsiyeleri ile tanınan bir kişi. Ancak bu sefer Canan Hoca gizli börek tarifini paylaştı. Bu börek tarifi ile misafirleriniz el lezzetinize hayran kalacak. 5 dakikada oluyor. İşte Canan Karatay'dan kıtır kıtır börek tarifi... 

CANAN KARATAY'DAN KITIR KITIR BÖREK TARİFİ 

Canan Karatay'ın önerdiği peynirli ıspanaklı kahvaltılık börek tarifi pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Bu sebeple birçok insan tarafından hazırlanarak tüketilebiliyor. İşte gerekli olan malzemeler;

GEREKLİ OLAN MALZEMELER 

· 500 gr ıspanak.

· 2 adet yufka.

· 200 gr kadar beyaz peynir.

· Kristal kaya tuzu, karabiber ve pul biber.

· 1 çay bardağı sızma zeytinyağı.

Çayın yanında afiyetle yiyeceksiniz! Canan Karatay gizli tarifini paylaştı: İşte kahvaltılık börek tarifi - 1. Resim

YAPILIŞI 

· Ispanaklar suda yıkanır ve süzülür. İnce ince doğranır ve derin bir kaseye koyulur. Tuzu, karabiberi, pul biberi ve yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır.

· Ardından ıspanakların içine ezilmiş beyaz peynir koyulur ve karıştırılır.

· Yufka tezgaha serilir ve fırça ile biraz zeytinyağı sürülür. Bir ucundan bir karış içe doğru katlanır ve katlanan yerin üstüne ıspanaklı harçtan koyulur. Devamında diğer uçları da ortaya buruşturulup sıkıca rulo yapılır.

· 4-5 cm uzunluğunda halkalar şeklinde dilimlenir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.

· Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında ortalama 15-20 dakika pişirilir ve hazırlanan kahvaltılık börek tarifi sıcak sıcak afiyetle tüketilebilir.

Düzenleyen:  - Yemek
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...