Birleşmiş Milletler'den Haiti açıklaması: Güvenliklerinden endişeliyiz

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Birleşmiş Milletler'den Haiti açıklaması: Güvenliklerinden endişeliyiz

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Haiti'de hızla kötüleşen güvenlik durumdan derin endişe duyduğunu belirterek acil adım atılması çağrısı yaptı. Guterres, Haiti hükümeti ve diğer siyasi aktörlere hızlı bir anlaşma sağlamaları ve demokratik kurumların yeniden inşası için siyasi süreci ilerletme çağrısında bulundu.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Haiti'deki son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Dujarric, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Haiti hükümeti ve diğer siyasi aktörlere hızlı bir anlaşma sağlamaları ve demokratik kurumların yeniden inşası için siyasi süreci ilerletme çağrısında bulunduğunu ifade etti.

Birleşmiş Milletler'den Haiti açıklaması: Güvenliklerinden endişeliyiz - 1. Resim

"GÜVENLİKLERİNDEN ENDİŞELİYİZ"

Gutteres'in Haiti'de hızla kötüleşen güvenlik durumundan derin endişe duyduğunu aktaran Dujarric, bunun Haitili siviller üzerindeki etkisine dikkati çekti.

Birleşmiş Milletler'den Haiti açıklaması: Güvenliklerinden endişeliyiz - 2. Resim

"ACİL ADIM ATILMASI GEREKİYOR"

Dujarric, Guterres'in acilen adım atılması çağrısında bulunduğunu belirterek, özellikle Haiti'deki çok uluslu güvenlik misyonunun finansal olarak desteklenmesi gerektiğini vurguladığını aktardı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Silahlı çeteler, Haiti'nin başkenti Port-au Prince ve Croix des Bouquets bölgesi yakınlarında bulunan 2 hapishaneye 2 ve 3 Mart'ta silahlı saldırılar düzenlemiş ve güvenlik güçleriyle çatışmıştı.

Çatışmalar esnasında yaklaşık 4 bin mahkum hapishaneden firar ederken, 12 kişi hayatını kaybetmişti. 

Hükümet, hapishaneden kaçan suçluların yakalanması için 72 saatlik olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini ve çarşamba gününe kadar belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...