İsrail basın mensuplarına saldırdı, TRT ekibi hedef alındı! Siyasilerden peş peşe tepkiler

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail ordusu, Nusayrat Kampı'nı bombalayarak basın mensuplarını hedef aldı. Düzenlenen saldırıda aralarında TRT Arabi ekibinin de bulunduğu bazı gazeteciler yaralanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin Devlet Başkanı Abbas'la görüştü. İletişim Başkanı Altun saldırıya "Bugün bütün dünyanın gözü önünde İsrail'in Gazze'de yine masumlara, sağlık çalışanlarına, gazetecilere yönelik katliamlarını görüyoruz" sözleriyle tepki gösterirken, AK Parti ve CHP'den İsrail'e kınama geldi.

İsrail, 189 gündür aralıksız katliam gerçekleştirdiği Gazze'de yine basın mensuplarını hedef aldı. İsrail ordusunun Gazze'deki Nusayrat Kampı'nı bombalaması sonucu aralarında TRT Arabi ekibinin de bulunduğu bir grup gazeteci yaralandı.

TRT MUHABİRİ YARALANDI

Deyr el-Belah'teki Aksa Şehitleri Hastanesi sağlık kaynakları da saldırıda kameraman Sami Şehade'nin ayağından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanarak acil ameliyata alındı.

Saldırıda TRT Arapça muhabiri Sami Berhum'un da hafif yara aldığı bilgisine ulaşıldı.

Gazeteci Muhammed es-Savalihi'nin de sağ elinden yaralandığı ifade edildi.

GAZZE'DEKİ HÜKÜMET: İSRAİL, 3 GAZETECİYİ KASITLI HEDEF ALDI

"İsrail, basın yeleği giyen üç gazeteciyi açıkça hedef aldı" ifadeleri kullanılan açıklamada, İsrail'in gazetecilere yönelik insan hakları ihlallerinde bulunduğu vurgulanarak, 7 Ekim'den bu yana 140 gazetecinin öldürüldüğü kaydedildi.

İsrail basın mensuplarına saldırdı, TRT ekibi hedef alındı! Siyasilerden peş peşe tepkiler - 1. Resim

ADALET BAKANI TUNÇ: HESABI MUTLAKA SORULMALIDIR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Gazze'deki Nuseyrat kampında yayın hazırlığı yapan TRT Arabi ekibine İsrail ordusu tarafından yapılan hava saldırısını lanetliyorum. Saldırıda yaralanan Sami Şahada'ya acil şifalar diliyorum. Filistin'deki vahşeti gözler önüne seren gazetecileri hedef alan İsrail'e uluslararası toplum sessiz kalmamalı, bu insanlık dışı saldırıların hesabı mutlaka sorulmalıdır."

"İSRAİL, İNSANLIĞA KARŞI SUÇLARINI ÖRTEMEYECEK"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail'in TRT ekibine saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombalaması sonucu yaralanan TRT Arabi kameramanı Sami Şahada'ya şifa TRT ailesine ise geçmiş olsun dileğinde bulunarak şunları kaydetti:

"İsrail, basın mensuplarına yaptığı saldırılarla katliamlarını ve insanlığa karşı suçlarını örtemeyecek. Uluslararası basını ve basın özgürlüğünün bayraktarlığı yapanları bu suçları görmeye ve tavır almaya davet ediyoruz. Demokrasi, temel haklar ve basın özgürlüğü için Gazze en açık samimiyet testidir."

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE KATLİAM

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in gazetecileri hedef aldığı saldırıya ilişkin TRT Haber'e konuştu.

Altun, açıklamasında şunları söyledi:

"Bugün bütün dünyanın gözü önünde İsrail'in Gazze'de yine hukuk tanımayan, ilke tanımayan, sınır tanımayan, sivillere, masumlara, sağlık çalışanlarına, gazetecilere yönelik katliamlarını görüyoruz. Buna karşı insanlık olarak vermemiz gereken o birlik görüntüsünü de maalesef veremiyoruz. Biz ne olursa olsun İsrail'in bu zulmüne, katliamlarına, soykırımına karşı çok güçlü şekilde ses vermeye ve hakikatin yanında durmaya çalışıyoruz.

Bugün gerçekten Sami Şahada, burada bu hakikatin temsilcisi olarak, hakikati temsil eden, yanında duran bir gazeteci olarak İsrail'in hedef gözeterek saldırısına maruz kaldı. Ben kardeşimize acil şifalar diliyorum. TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. TRT Arabi ekibine yapılan bu saldırı kasıtlı bir saldırıdır. Bu kasıtlı saldırı bugüne kadar 140 gazeteciye yapılan saldırı gibi, 140 gazetecinin katledilmesi gibi bile isteye yapılmış ve İsrail'in hakikat karşısında stratejik bir adımdır. 

"CUMHURBAŞKANIMIZ, MAHMUD ABBAS İLE GÖRÜŞTÜ"

İsrail zira burada yürüttüğü bu zulüm politikalarını perdelemek için iki şey yapıyor. Bir, çok yoğun bir şekilde dezenformasyon çalışmaları yürütüyor. İkincisi de bu çerçevede gazetecileri katlediyor. Burada etik ilkelerden yoksun, uluslararası hukuktan bir haber, onun üzerinde kendini konumlandıran bir İsrail var. Burada ne yazık ki basın özgürlüğü diye tamamen suni bir şekilde istediklerinde gündem yapabilen batılı uluslararası medya kuruluşlarının nasıl kafalarını kuma gömdüklerini görüyoruz.

Fakat ne olursa olsun bu zulümler sürerken Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'n liderliğinde gerçekten küresel alanda vicdanın sesi olarak insanlığı bu zulme karşı dik bir şekilde ses vermeye çağırıyor. Hakikatin temsilcisi olarak İsrail'in yalanlarına, dezenformasyonlarına karşı mücadele ediyor. Uluslararası alanda Cumhurbaşkanımız yoğun bir diplomatik gayret ortaya koyuyor."

İsrail basın mensuplarına saldırdı, TRT ekibi hedef alındı! Siyasilerden peş peşe tepkiler - 2. Resim

AK PARTİ'DEN KINAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in basın mensuplarına yönelik düzenlediği saldırıyı şöyle kınadı:

"Gazze Şeridi’nde Filistinlileri acımasızca katleden İsrail ordusunun, bölgedeki insani durumu dünya gündemine taşıyan basın mensuplarını hedef almasını bir kez daha lanetliyoruz.

Gazze’deki Nuseyrat kampında yayın hazırlığı yaparken İsrail tarafından hava saldırısına uğrayan TRT Arabi ekibine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; yaralanan muhabir Sami Şahada’ya şifa diliyoruz."

CHP LİDERİ ÖZEL: LANETLİYORUM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, saldırı sonrası şu açıklamalarda bulundu:

"İsrail'in Ramazan Bayramı'nda Gazze'deki Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırı sırasında savaş koşullarını dünyaya duyuran gazetecileri hedef almasını lanetliyorum. Yaralanan TRT kameramanı Sami Şehade ve TRT muhabiri Sami Berhum'a acil şifalar diliyorum."

TRT'DEN İLK TEPKİLER

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, İsrail'in basın mensuplarına yönelik saldırısına şu sözlerle tepki gösterdi:

"Katil İsrail, Nuseyrat Kampında TRT Arabi ekibimizin aracını hedef aldı. Maalesef freelancer kameramanımız Sami Şahada ayağını kaybetti, şu an ameliyatta. Muhabirimiz Sami Berhum’un durumu çok şükür iyi. Hiçbir ahlaki, hukuki, insani sınırı olmayan İsrail vahşetini lanetliyorum."

İSRAİL ORDUSU "SÜRPRİZ" DEMİŞTİ

İsrail ordusu, dün Gazze'nin orta kesiminde "sürpriz bir askeri operasyon" başlattığını duyurmuştu.

İsrail'in evleri, camileri ve yolları hedef alan saldırılarında çok sayıda Filistinli ölmüş ve yaralanmıştı.

İsrail'den basın mensuplarına saldırı! TRT ekibi hedef alındı - 2. Resim
Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...