Netanyahu'nun koltuğu sallantıda! 'Hükümete güven azaldı, erken seçim şart'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Netanyahu'nun koltuğu sallantıda! 'Hükümete güven azaldı, erken seçim şart'

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, Gazze işgali sırasındaki Başbakan Binyamin Netanyahu'nun hükümetinin beceriksizliği sebebiyle halk nezdinde ciddi bir memnuniyetsizliğin baş gösterdiğini ve "halkın güvenini yeniden kazanmak için" gelecek aylarda seçime gidilmesi gerektiğini söyledi.

İsrail Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, 7 Ekim saldırılarından sonra ciddi güven kaybı yaşayan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun yaşanan krizi yönetmedeki beceriksizliğini öne sürürek en yakın vakitte seçimlere gidilmesi gerektiğini söyledi.

ESKİ GENERALDEN SERT İFADELER

Oğlu geçen ay Gazze Şeridi'ndeki saldırılar sırasında öldürülen Eisenkot, "Kanal 12" televizyonunda katıldığı bir programda, "Güvenin tazelenmesi için birkaç ay içinde İsrailli seçmenlerin sandık başına dönmesi ve seçim yapılması gerekiyor çünkü şu anda güven yok." dedi.

Netanyahu'nun koltuğu sallantıda! 'Hükümete güven azaldı, erken seçim şart'

Netanyahu hükümetinin 7 Ekim ve sonrasındaki süreçte başarısız olduğuna dikkati çeken Eisenkot, "Bizi fena halde başarısızlığa uğratan bir hükümetle bundan sonra nasıl yolumuza devam edebiliriz?" ifadesini kullandı.

ABD NETANYAHU'YU HARCAMAYA HAZIR

Eisenkot, Netanyahu'nun "Gazze'deki savaş devam ederken yapılacak seçimlerin ülkeye zarar vereceği" yönündeki iddiasının sorulması üzerine "İsrail halkının hükümetine olan güven eksikliği de bundan daha az ciddi değil." diye konuştu.

Ulusal Birlik Partisi milletvekili olan Eisenkot, 7 Ekim'den sonra kurulan Savaş Kabinesi'nin üyelerinden biri olarak kabineye girmişti.

Washington yönetiminin, Netanyahu sonrası döneme hazırlık için diğer İsrailli liderlerle görüşmeler yaptığına dair haberler ABD medyasında yer bulmuştu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...