Ortadoğu'da ateş yayılıyor! Anti-Husi koalisyonuna Danimarka da katıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ortadoğu'da ateş yayılıyor! Anti-Husi koalisyonuna Danimarka da katıldı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'in Gazze işgaliyle Ortadoğu'da atılan ilk kıvılcım ABD ve İngiltere'nin Husilere saldırısıyla daha da büyüdü. Ortadoğu'da ateş şimdi daha da yayılıyor. Ant-Husi koalisyonuna Danimarka'da katıldı. Danimarka Dışişleri Bakanı, "Husilerin faaliyetlerine karşı koymak için 6 ülkeden oluşan koalisyona katılacağız" dedi.

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlara karşılık Yemen'de bulunan Husiler Aden Körfezi'nden geçen İsrail ticaret gemilerini hedef almıştı. ABD ve İngiltere, ise İran destekli Husilere karşı ortak operasyon düzenlemiş, Yemen'in başkenti Sanaa'yı yoğun bombardımana tutmuştu. ABD Husileri terör örgütü listesine alırken, Anti-Husi koalisyonu giderek büyüyor.

DANİMARKA'DA ANTİ-HUSİ İTTİFAKINA KATILDI

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Løkke Rasmussen, Yemen'deki Husilerle mücadele etmek için ABD liderliğindeki altı ülkeden oluşan koalisyona katılacağını söyledi.

Ortadoğu'da ateş yayılıyor! Anti-Husi koalisyonuna Danimarka da katıldı

Kaynakların Dışişleri Bakanı Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen açıklamasında Danimarka'nın Husi hareketinin saldırılarıyla mücadele etmek üzere ABD öncülüğünde kurulan koalisyona katılacağını söyledi.

Bu hususa ilişkin yabancı kaynaklarda yer alan haberde, "Danimarka, Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılar nedeniyle Yemen'deki Husilerle savaşmak üzere kurulan ABD liderliğindeki altı uluslu koalisyona katılacak" ifadesine yer verildi.

Söz konusu haberde Danimarka'nın bu ittifaka katkısının 'bir kurmay subaydan' oluşacağı belirtildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...