Bakan Bayraktar'dan İliç'teki faciada kaybolan işçiler hakkında açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Erzincan İliç'te 36 gün önce meydana gelen ve 9 işçinin kayıp olduğu madene ilişkin açıklamalarda bulundu. Hedefin bayrama kalmadan kayıp işçileri bulmak olduğunu belirten Bayraktar, "Netice alacağımıza inanıyoruz" dedi. Bayraktar ayrıca halk sağlığını ve çevreyi tehdit edecek bir olumsuzluk olmadığı bilgisini de paylaştı.

Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonrası kayıp 9 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Vali Hamza Aydoğdu'yu makamında ziyaret etti ve kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çok yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Bayraktar, "Çalışmalarımıza hala devam ediyoruz. Dün de bu çalışmaları tekrar yerinde takip etmek ve oradaki hem İliç'te kayıp madenci kardeşlerimizin aileleri ile birlikte olmak, İliç'teki vatandaşlarımızla birlikte olmak için buraya geldik. Aslında 35-36 gündür Erzincan'dayız, Sayın Valimizle hep İliç'teydik. Dolayısıyla bugün Valiliğimizi ziyaret ettik. Birazdan belediyemizi ziyaret edeceğiz" dedi.

'HEDEFİMİZ BAYRAMA KALMADAN ARKADAŞLARIMIZI BULMAK'

Bayraktar, maden sahasındaki çalışmalarla ilgili şunları kaydetti:

"İliç'teki çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. İnşallah hedefimiz bayrama kalmadan özellikle bu 9 ailemize, bekledikleri bu çalışma arkadaşlarımızı bulmak. Dolayısıyla bunun için yoğun bir gayret devam ediyor. Malum mevsim biraz yağışlı mevsime döndü. Dolayısıyla yağışa rağmen bütün çalışmalar devam etmekte.

'NETİCE ALACAĞIMIZA İNANIYORUZ'

İnşallah herhangi bir emniyetten taviz vermeden, yani orada çalışan arkadaşlarımızın da sağlığı ve iş güvenliği önemli. Bu çerçevede kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Netice alacağımıza inanıyoruz.

'HALK SAĞLIĞINI VE ÇEVREYİ TEHDİT EDECEK BİR OLUMSUZLUK YOK'

Bunun yanında çevreyle alakalı tedbirlerimiz ve ölçümlerimiz aralıksız devam ediyor. Bütün ölçümler düzenli yapılıyor. Çok şükür şu ana kadar herhangi bir şekilde halk sağlığını ve çevreyi tehdit edecek bir olumsuzluk yoktur. Devletimiz bütün imkanlarıyla olay yerindedir, takibini ve işlemleri devam ettirmektedir."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...