Tayvan'da peş peşe 7.4 ve 6.4 büyüklüğünde depremler meydana geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Tayvan'ın doğu kıyısında meydana gelen peş peşe iki deprem son 25 yılda yaşadığı en güçlü deprem olduğu söyleniyor. Depremde yaralı ve ölü sayısı araştırılıyor.

Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ardından 20 dakika sonra Tayvan 6.4 büyüklüğünde bir deprem ile yeniden sarsıldı. 

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'nin açıklamasına göre, depremin merkez üssünün Tayvan'ın doğu kıyısında bulunan Hualien  kentinin 18 km güneyinde olduğunu öğrenildi.

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a, yaralananların sayısı ise 882'ye yükseldi.

Tayvan'da peş peşe deprem! Ölü ve yüzlerce yaralı var - 1. Resim

İlk verilere göre 4 kişinin hayatını kaybettiği, 711 kişinin ise yaralandığı öğrenildi. Öğle sonrasında ise can kaybının 9'a, yaralı sayısının ise 882'ye yükseldiği açıklandı.

Sarsıntılar sonrası adanın kuzey bölgeleri için tsunami alarmı verildi. Bazı binaların ve otoyolların çöktüğü ve Okinawa'daki Naha Havalimanı'nın boşaltıldığı bilgisi verildi.

Tayvan'da peş peşe deprem! Ölü ve yüzlerce yaralı var - 2. Resim

Japonya Meteorolojl Ajansı açıklamasında, ülkenin güneybatısında bulunan Okinawa ve Miyakojima adaları için 3 metre yüksekliğine erişebilecek tsunami uyarısında bulundu.

Filipinler'de tsunami tehlikesiyle kıyı bölgelerinin boşaltılması konusunda uyarıda bulundu. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...