Oscar’a atom bombası! Oppenheimer 13 dalda aday oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Oscar’a atom bombası! Oppenheimer 13 dalda aday oldu

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Oscar olarak bilinen 96. Akademi Ödüllerinin adayları dün açıklandı... Atom bombasının kâşifi Robert Oppenheimer’ın hikâyesini ele alan Oppenheimer 13 dalda aday oldu.

10 Mart’ta sahiplerini bulacak bu seneki Oscar adaylıklarına İngiliz yönetmen Christopher Nolan’ın “Oppenheimer” adlı çok konuşulan filmi damga vurdu. Atom bombasının kâşifi Robert Oppenheimer’ın hikâyesini ele alan eser; “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Film”, de dâhil olmak üzere 13 dalda adaylıkla bu sene en çok adaylık elde eden film oldu. “Oppenheimer”ı 11 adaylıkla yönetmen Yorgos Lantimos’un “Zavallılar”, 10 adaylıkla Martin Scorsese’nin “Dolunay Katilleri” ve 8 adaylıkla Greta Gerwig’in “Barbie” filmleri takip etti. Oscar’ın kazananları 10 Mart gecesi ABD’nin Los Angeles eyaletindeki Dolby Tiyatrosunda yapılacak ödül töreninde belli olacak. 

ÇOK TARTIŞILMIŞTI

Yönetmen Christopher Nolan “Oppenheimer” filminde atom bombasını bulan ve Japonya’da bombalanacak noktaları bizzat işaretleyen Yahudi bilim adamını yeterince eleştirmeden ele almıştı. Nolan, filmde Robert Oppenheimer’ı daha ziyade “sistem karşıtı” ve “vicdanen rahatsız” taraflarıyla öne çıkarmış ve bu tavrı sinema yazarları tarafından eleştirilmişti.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...