Akşener TBMM kürsüsünden mermi atıp, meydan okudu: Bizi kurşun mu sindirecek?

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

İYİ Parti binasına isabet eden mermiye ilişkin soruşturma sonucunda, ateş eden şahsın parti binasına değil hırsızları korkutmak için ateş ettiği ortaya çıktı. Gelişmeye rağmen geri adım atmayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de kürsüden yere mermi atarak, "Bunca tehdide direndikten sonra şimdi bizi bu kurşun mu korkutacak? Bunca ahlaksızlığa göğüs gerdikten sonra bizi bu kurşun mu sindirecek?" dedi.

İYİ Parti'nin İstanbul İl Başkanlığı binasına kurşun isabet etmesiyle ilgili gözaltına alınan inşaat çalışanı M.E.'nin savcılık sorgusu tamamlandı. Parti binasına değil hırsızları korkutmak için ateş ettiğini söyleyen Melikşah E. serbest bırakıldı. Gelişmenin ardından oklar, olayın başındna beri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlayan Meral Akşener'e çevrildi. AK Parti'nin özür beklediğini belirten açıklamalarına karşın  partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, "Hadi oradan be hadi, çok beklersin" dedi. Ardından kürsüden elindeki kurşunalrı fırlatan Akşener, "Bunca tehdide direndikten sonra şimdi bizi bu kurşun mu korkutacak? Bunca ahlaksızlığa göğüs gerdikten sonra bizi bu kurşun mu sindirecek?" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ BİNASINA İSABET EDEN KURŞUN

Akşener, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Recep Bey çıkmış benden özür bekliyormuş. Utanmasan mermiye saldırdı diye parti binamızı tutuklayacaksın. Bir de senden özür dileyeceğim öyle mi? Hadi oradan be hadi, çok beklersin. Sakın unutma bir bu günlere öyle kolay gelmedik."

"15 MAYIS ŞAFAĞINDA TÜRKİYE TARİH YAZACAK"

Parti grubunda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, parti binasının kurşunlanmasına tepki gösterdi. Akşener, konuşmasının bir yerinde kürsüdeki kurşunları yere fırlatarak "Bu yolda; 2017 referandumu ile getirilmek istenen ucube bir tek adam sistemine, en gür sesimizle 'Hayır' diyerek yürüdük. Bunca tehdide direndikten sonra şimdi bizi bu kurşun mu korkutacak? Ömer Halisdemir, korktu mu? Bunca ahlaksızlığa göğüs gerdikten sonra şimdi bizi bu kurşun mu sindirecek? Söyleyin" diye konuştu. 

Daha sonra önündeki mermileri yere saçan Akşener, "Türkiye'nin iyi ve cesur evlatları; bu millet, 15 Mayıs sabahı 21 yıldır kendine biçilen deli gömleğini yırtıp atacak. Bu millet, 15 Mayıs sabahı istibdatın çürük zincirlerini kırıp atacak. Bu millet, 15 Mayıs sabahı hep bir ağızdan, 'Hürriyet' diye haykıracak ve 15 Mayıs'ın şafağında Türkiye tarih yazacak" diye konuştu

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÖZÜR DİLEYEBİLİYOR MUSUN?

Konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İçişleri Bakanlığı bunun faillerini buldu çıkardı. Ne olacak? Hadi bakalım şimdi Erdoğan’dan özür dileyebiliyor musunuz? İlk gün utanmadan sıkılmadan bu iftirayı attın. Şimdi özür dileyebiliyor musun? Dileyemez. Bu bir cibilliyet meselesidir, karakter meselesidir. Onun için 14 Mayıs çok önemli." ifadelerini kullanmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

vd-39793#

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...