Çat kapı misafir önerisi: Fırınsız kolay ıspanaklı tava böreği! 15 dakikada hazır oluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çat kapı misafir önerisi: Fırınsız kolay ıspanaklı tava böreği! 15 dakikada hazır oluyor

Yemek Haberleri

Az malzeme ile bütçeye dost pratik ıspanaklı tava böreği 15 dakikada hazır oluyor. Bu tarif ile hazırlıksız yakalandığınızda bile misafirlerinizden bile tam not alacaksınız.

Aniden gelen misafir için hem pratik hem lezzetli bir tarif arıyorsanız bu börek tam size göre. Üstelik fırın olmadan yapılabilen bu börek yufka olmadan yufka böreği tadını da sunuyor.

Bütçeyi destekleyici ekonomik tarifler ansızın gelen misafir için büyük kolaylık sunuyor. Fırınsız tava böreği, eğlenceli geçecek bir günü tamamen mutfakta geçirmek istemeyenler için de lezzeti kadar çabuk hazırlanışı ve bütçeyi destekleyici oluşu ile de cezbediyor.

Çat kapı misafir önerisi: Fırınsız kolay ıspanaklı tava böreği! 15 dakikada hazır oluyor

Yemek.com’un hazırladığı tarif ile sizlerde kolayca tava böreği yapabilirsiniz.

Tavada Pratik Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 200 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Çat kapı misafir önerisi: Fırınsız kolay ıspanaklı tava böreği! 15 dakikada hazır oluyor

ISPANAKLI TAVA BÖREĞİ YAPILIŞI

  • Yapıma başlamadan önce malzemelerin uygun oda sıcaklığına gelebilmesi için buzdolabından çıkarılması önemlidir.
  • Öncelikle bir kabın içerisine tarifte belirlenen oranda yumurta, sıvı yağ ve süt alınır. Malzemelerin birbirleriyle karışabilmesi için iyice çırpılır.
  • Ardından üzerine un, kabartma tozu ve tuz eklenir. Daha puf puf bir börek görüntüsü için unu ekledikten sonra kabartma tozunu eklemek önemlidir. Burada her ikisi elekten geçirilerek aktarıldığında doğru görüntüyü sunacaktır.
  • Bir kabın içerisinde kaşar peyniri rendelenir. Ardından 200 gram ıspanak iyice yıkandıktan sonra ince şekilde kıyılır.
  • Ispanak ve kaşar karışımı asıl harcın üzerine eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
  • Son aşamada tavanın altı açılır ve kısık ateşte ısıtılır.
  • Tavaya bir miktar yağ katılır. Hazırlanan karışım tavaya aktarılır ve kısık ateşte pişmesi beklenir. Tabanı piştikten sonra tabaktan destek alarak ters çevrilir ve diğer yönü de pişirilir.
  • Tamamen pişirildiğinden emin olduktan sonra tabağa aktarılır.

BÖREĞİN YANINA NE İYİ GİDER?

Böreğin yanına sevilecek ve iyi gidecek önerilerimiz de var.

Akşam yemeği formatında düşünülmüşse önden bir kase tavuk çorbası ve dereotlu cevizli bir salata ile ikram edilebilir. Yanında vişne kompostosu ferahlık sunacaktır.

5 çayı konsepti ile sunulacaksa çay ya da ayranla servis edilebilir. Yanına kısır, zeytinyağlı yaprak sarması, patates salatası, meze olarak Şakşuka tercih edilebilir.

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...