Anneniz yapmış gibi olacak.. Anne usulü sulu köftenin en doğru tarifi...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Anneniz yapmış gibi olacak.. Anne usulü sulu köftenin en doğru tarifi...

Yemek Haberleri

Köfte severlerin bayıldığı sulu köftenin püf noktasına şaşıracaksınız. Bu tarif tıpkı anneniz yapmış gibi olacak. İşte Anne usulü sulu köftenin en doğru tarifi...

Her damak zevkine hitap eden köfte çeşitlerinden biri olan sulu köfte sofraların vazgeçilmezi haline geldi. Sulu köftenin tadına doyum olmayan lezzetini her sofrada yakalamak sanıldığı kadar zor değil.

Sadece 30 dakika içinde siz de enfes sulu köfte pişirebilir ve sevdiklerinize servis edebilirsiniz. Sulu köfte pişirmenin püf noktası, salçalı sos yerine haşlama suya yumurta sarısı katıp çırpılmış bir adet limon suyu eklemekten geçer. Ayrıca patates ve havuç ilave ederek lezzet çeşitliliği yaratabilirsiniz.

Anneniz yapmış gibi olacak.. Anne usulü sulu köftenin en doğru tarifi...

SULU KÖFTE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Sofraların vazgeçilmezi olan sulu köfte pişirmek için gerekli malzemeleri hazırlayıp sadece 30 dakikada muhteşem lezzete ulaşabilirsiniz. Köfte için gerekli olan aşağıdaki malzemeler duşunda pişirmek için 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı biber salçasına ihtiyacınız olacaktır.

Sulu köfte malzemeleri:

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı UN
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 4 adet patates

SULU KÖFTE YAPILIŞI

Yemek.com anne usulü sulu köftenin püf noktasını açıkladı.

SULU KÖFTE TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Sulu köfte tarifini; salçalı sos yerine haşlama suyuna kattığınız yumurta sarısı ile çırpılmış bir adet limon suyu ilavesiyle de hazırlayabilirsiniz. Köfte harcına arzuya göre ince kıyılmış reyhan ya da maydanoz ekleyebilirsiniz. Dilerseniz patates ve havuç ilave ederek lezzetine lezzet katabilirsiniz.

SULU KÖFTE TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Köfte için;kıyma,rendelenmiş soğan,bulgur ve baharatları karıştırarak yoğurun.
  2.  Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Köftelerin üzerine un serpiştirirseniz pişerken dağılmazlar.
  3. Tencerenize yağ ve salçayı alarak yoğurun. Üzerine küp küp doğranmış patatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
  4. Üzerine kaynar su ilave edin tekrar kaynamaya bırakın.
  5. Su kaynadığında köfteleri ekleyin. Orta ateşte kapağı aralık olarak pişirin.
  6. Köfteler pişince ocaktan alın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.

Peki siz bu tarif için ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz

Kaynak: Yemek.com

Derleyen: Türkiye Gazetesi

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...