Uzadıkça uzayan muhlamanın püf noktası… Bu tarifle ölçüsü ve kıvamı asla şaşmıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Uzadıkça uzayan muhlamanın püf noktası… Bu tarifle ölçüsü ve kıvamı asla şaşmıyor

Yemek Haberleri

Genelde kahvaltılarda tüketilse de zamansız bir lezzet olan muhlama (kuymak), Karadeniz sofralarının vazgeçilmezi. Doğru ölçüyle yapacağınız muhlama sayesinde evdekilerin gönlünü fethedebilirsiniz.

7’den 70’e herkesin severek yediği muhlamanın şöhreti Karadeniz Bölgesi’nden tüm Türkiye’ye yayıldı. Ana malzeme olarak Trabzon kolot peyniri kullanılır ancak evinizde yoksa yağlı çeçil veya dil peyniri de tercih edebilirsiniz. 

Muhlama hazırlarken önce nefis tereyağında mısır unu kavruluyor, sonra peynir eklenerek tam bir şölene dönüşüyor. Nefisyemektarifleri.com’da yer alan bir içerikte, ilk kez deneyenlerin bile kolayca hazırlayacağı ve ölçüsü şaşmayan muhlama tarifi paylaşıldı.

MUHLAMA (MUHLAMA) TARİFİ

-100 gram tereyağı
-2 yemek kaşığı mısır unu
-1 su bardağı su
-200 gram kolot peyniri ya da çeçil peyniri

Uzadıkça uzayan muhlamanın püf noktası… Bu tarifle ölçüsü ve kıvamı asla şaşmıyor

NASIL YAPILIR?

-İlk olarak kolot peynirimizi küp küp doğrayarak bir kenara alalım. Muhlama peyniri genel olarak kolot peyniri kullanılmaktadır. Ancak dilerseniz çeçil peyniri ya da kaşar peyniri gibi eriyen diğer peynirlerle de yapabilirsiniz.

-Ardından ocağa aldığımız tavaya tereyağını ekleyelim ve erimesini bekleyelim.

-Yağımız eridikten sonra mısır ununu ekleyelim ve karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağın yüksek ateşte olmamasına dikkat etmelisiniz.

-Unumuz 1-2 dakika kavrulduktan sonra suyumuzu ekleyelim.

-Karışımımız krema kıvamına geldikten sonra doğradığımız peynirleri ekleyelim ve peynirlerimiz eriyene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edelim.

-Peynirlerimiz eridikten sonra muhlamamız servise hazır. Yapımı oldukça kolay ve son derece lezzetli muhlama tarifimi deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Uzadıkça uzayan muhlamanın püf noktası… Bu tarifle ölçüsü ve kıvamı asla şaşmıyor

EVDE MUHLAMA YAPMANIN PÜF NOKTALARI

- Ekmek bandırmalık muhlama için yağı eritirken yakmamaya özen gösterin, sonra mısır unu ekleyin. Böylelikle tereyağı muhlamının üzerine çıkacak, kıvamı şahane olacak.

-Kuymak hazırlamanın sırrı kullanacağınız bakır tavada! Çelikte yapılan ile lezzeti arasında inanın büyük fark var. Ayrıca ustalara göre kuymak yaparken mutlaka tahta kaşık tercih etmek gerekiyor.

- Muhlama yaparken peyniri tavaya attıktan sonra çok karıştırmamak gerekiyor. Dibi tutmasın diye birkaç kere karıştırmak yeterli. Eğer sürekli karıştırırsanız uzayan peynir görüntüsünden eser kalmayabilir.

- Evinizde Trabzon kolot peyniri yoksa aynı ölçüde yağlı çeçil veya dil peyniri kullanabilirsiniz.

Fotoğraflar: Youtube, Kaynak: Nefisyemektarifleri.com, Youtube 

BU TARİF DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...