Yeni kanun geliyor! Acenteler mağdur edemeyecek

Yeni kanun geliyor! Acenteler mağdur edemeyecek

EKONOMİ Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı, üzerinde hazırlıkları tamamlanan ve sektöre çekidüzen veren 1618 sayılı Seyahat Acentaları Kanunu’nu, kısa süre içerisinde Meclis gündemine taşıyacak.

Söz konusu yasaya ciddi katkı sunduklarını belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya “Tüketici odaklı yeni yasa, seyahat acentelerinin çalışmalarındaki aksaklıkları gideren yönetmelikleri içeriyor. İlan yoluyla tur satan acenteler güvence altına alınacak, birtakım sigortalar geliştirilecek. Vatandaşımız resmî olan acentelerden gönül rahatlığıyla alışveriş yapacak. Denetimler de sıkılaşacak. Haziran sonuna kadar çıkmasını bekliyoruz” dedi. Şu anki kanunda çok ciddi boşluklar ve sıkıntılar bulunuyor. Seyahat acenteleri, hizmetlerini yerine getiremiyor. Tüketici olan turist kitlesi, sık sık mağduriyetle karşılaşıyor. Yeni kanuna, bu mağduriyetleri oluşturan acente-otel ilişkileriyle ilgili boşlukları giderecek maddeler de eklendi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...