AK Parti Gaziantep Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin Kimdir? Fatma Şahin Gaziantepli mi, nereli? Hayatı ve biyografisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti Gaziantep Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin Kimdir? Fatma Şahin Gaziantepli mi, nereli? Hayatı ve biyografisi

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti Gaziantep Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin kimdir? Fatma Şahin kaç yaşında, nereli? Fatma Şahin’in mevcut mesleği nedir, evli mi? Fatma Şahin’in vaatleri nedir? AK Parti Gaziantep Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin’in hayatı ve biyografisi

AK Parti Gaziantep Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin’in hayatı ve biyografisi araştırılıyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olan Fatma Şahin Gaziantepli mi, kimdir? Fatma Şahin nereli, kaç yaşında?

AK PARTİ GAZİANTEP BELEDİYE BAŞKAN ADAAYI FATMA ŞAHİN KİMDİR?

1966 yılında Gaziantep’te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te bitirdikten sonra, üniversite eğitimini almak için İstanbul’a geldi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Bölümü’nde tamamladı. Gaziantep’e dönerek bir boya fabrikasında iş hayatına başladı. 2002’de Adalet ve Kalkınma Partisinin Gaziantep’teki ilk kurucularından oldu. 2002 seçimlerinde ise Gaziantep’ten ilk kadın milletvekili olarak seçildi. Sonraları, TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu, AB Uyum Komisyonu ve farklı soruşturma komisyonlarında görev aldı.

TBMM Töre ve Namus Komisyonu ile birlikte Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyonunda başkanlık yaptı. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığında bir dönem Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcılığı, bir dönem de Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yaptı.

2007’de AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları başkanı olarak görev üstlendi. 2011 seçimleri sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurucu bakanı olarak görevlendirildi. Fatma Şahin, evli ve iki çocuk annesidir. 30 Mart 2014 yerel seçimleri ile kazandığı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini halen sürdürmekte olup Asya Belediye Başkanları Birliği ve UCLG-MEWA Başkanlığını da aynı anda yürütmektedir.

FATMA ŞAHİN'İN VAATLERİ

Oğuzeli, Karkamış, Nizip İlçe Başkanlıklarını, tüm Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin katıldığı ödüllü münazara yarışmasını, doğuştan engelli bir çocuğu, çocukluğunun geçtiği sokakların kadim dükkanlarını, Doğal gaza geçişini yaptığı aileleri, Millet Hanı müzisyenlerini, emekçi işçilerini ziyaret ederek yapacağı çalışmalardan bahsederek bunların en yakın zamanda gerçekleşeceğini söyleyen Fatma Şahin, Gaziantep için elinden gelenin fazlasını yapacağına söz verdi. Kent bahçelerinden spor salonlarına, depremde zarar görmüş evlerden ihtiyaç sahiplerine kadar her şeyle ve herkesle özel olarak ilgileneceğine söz vermiştir.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...