İsrail bombardımanı yeniden şiddetlendirdi

/ Kaynak: AA
 İsrail bombardımanı yeniden şiddetlendirdi

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği bombardımanda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği bombardımanda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü Gazze operasyonu, en son yapılan 7 saatlik ateşkesin ardından yeniden başladı.

İsrail, 7 saat süreyle azalttığı bombardımanı yeniden şiddetlendirdi. İsrail'in, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği bombardımanda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

2 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, "İsrail'in Refah kentine düzenlediği bombardımanda 12 yaşındaki Muhammed Emced Uveyda ve 5 yaşındaki kardeşi Emel Emced Uveyda hayatını kaybetti" dedi.

Saldırıların 29'uncu gününde 50'den fazla Filistinlinin yaşamını yitirdiğini belirten Kudra, ölü sayısının bin 867'ye ulaştığını, yaralıların ise 9 bin 470'i geçtiğini söyledi.

"İSRAİL'İN GÜVENLİĞİ SAĞLANANA KADAR DEVAM EDECEK"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin Gazze'ye 7 Temmuz'dan bu yana süren saldırılarına ilişkin, "Bu operasyon ancak İsrail halkının güvenlik ve huzurunun uzun süreli olarak tesis edilmesiyle sona erecektir" dedi.

Netanyahu, İsrail ordusu güney komutası ile yaptığı güvenlik toplantısında, Gazze'ye saldırıların devam ettiğini belirterek, "Bu operasyon ancak İsrail halkının güvenlik ve huzurunun uzun süreli olarak tesis edilmesiyle sona erecektir. Hamas'a ve diğer 'terörist' örgütlere çok güçlü bir darbe vurduk. Gazze'nin yerli halkına saldırma gibi bir amacımız bulunmuyor. Aslında, sivillere saldıran ve onları insani yardımdan mahrum bırakan Hamas'tır" iddiasında bulundu.

"TÜNELLERİN İMHASI ÖNÜMÜZDEKİ SAATLERDE BİTECEK"

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, "Gazze'deki tünellerin imha işlemi önümüzdeki saatler içinde bitecek" dedi.

İsrail devlet radyosundan yayınlanan açıklamasında Yalon, tünellerin imhasının saatler içinde biteceğini belirtti. Gazze'ye yönelik "Koruyucu hat" operasyonunun tamamlanmadığına işaret eden Yalon, söz konusu operasyonun "tam anlamıyla bir ateşkes sağlandığında biteceğini" ifade etti.

Yalon, İsrail'in güneyindeki Aşkalon kentinde gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Özel güvenlik birimlerinin, tünellerden kaynaklanan tehditlere ve Gazze'den atılan roketlere karşılık uygun tedbirleri düşündüğünü" belirtti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...