Myanmar'da çatışma çıktı

/ Kaynak: AA
Myanmar'da çatışma çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Myanmar'da uzun zamandır çatışmaların görülmediği kuzeydoğu bölgesinde askerlerle Çin kökenli etnik Kokang isyancıları arasında çatışma çıktığı belirtildi

İsyancı örgüt Ulusal Demokratik İttifak Ordusu Genel Sekreteri Tun Myat Linn, hükümet güçlerinin pazartesi günü Mawhtike kasabasına helikopterlerle saldırdıklarını söyledi. Linn, "Üç helikopterin ateşi altında kaldık ve saldırı sırasında birkaçımız yaralandı" dedi. Linn, operasyon sırasında en az üç hükümet askerinin öldüğünü iddia etti.
Bölgede bu hafta başlayan çatışmalarla ilgili Kokang isyancıları ve Myanmar ordusu birbirini suçluyor. Myanmar ordusunun gazetesi, Kokang isyancılarının orduya bağlı karakollara saldırı düzenlediğini yazdı.
Ulusal Demokratik İttifak Ordusu ise pazartesi günü yaptığı açıklamada, eşitlik ve özerklik talepleri yerine getirilene kadar savaşmaya devam edeceklerini belirtti.
Myanmar-Çin sınırındaki Çin kökenli etnik Kokang unsuru tarafından kurulan Ulusal Demokratik İttifak Ordusu, 1989'da askeri yönetimle ateşkes imzalamıştı. Ateşkes, 2009'da ordunun Kokang silah ve patlayıcı fabrikasına baskın düzenlemesi üzerine bozulmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...