On binlerce Myanmarlı Çin'e kaçtı

/ Kaynak: AA
On binlerce Myanmarlı Çin'e kaçtı

DÜNYA Haberleri  / AA

Myanmar'ın kuzeydoğusundaki sorunlu bölgeden on binlerce Myanmarlının mülteci olarak Çin'e giriş yaptığı bildirildi.

Şinhua ajansının haberinde, Çin'in güneyindeki Yünnan eyaleti yetkililerinin açıklamasına göre, Myanmar'ın kuzeydoğusunda Çin kökenli etnik Kokang isyancılarının bulunduğu çatışma bölgesinden on binlerce Myanmarlı mültecinin, Çin'in güneyinde ve Myanmar sınırı üzerindeki Yünnan eyaletine geldiği belirtildi.
Yünnan eyaletinde Çin'e sığınan Myanmarlılara gıda, barınma ve tıbbı yardımların sağlandığı ifade edilirken, Yünnan'daki sınır bölgesinde kontrollerin sıkılaştırıldığı aktarıldı.
Yetkililer, Çin-Myanmar sınırında herhangi bir sorun olmadığını açıklarken, tarafların barışçıl bir şekilde anlaşma yoluna gitmelerini, sınır bölgesindeki düzenin bozulmamasını umduklarını dile getirdi.
Diğer yandan, Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Çunying, Myanmar'daki soruna ilişkin açıklamasında, Çin'in bu konuda yapıcı rol oynayacağını belirterek, bu durumun ülkesinin sınır bölgesini ve iç güvenliğini olumsuz etkilememesini beklediklerini kaydetti.
Myanmar'ın kuzeydoğusundaki sorunlu bölgede Çin kökenli Kokang isyancıların oluşturduğu Myanmar Ulusal Demokratik İttifak Ordusu (MNDAA) ile güvenlik güçleri arasında 9 Şubat'tan bu yana çıkan çatışmalarda 47 asker ve 7 polisin hayatını kaybetmesinin yanı sıra 73 asker yaralanmıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...