NATO: Rusya bir tehdittir

NATO: Rusya bir tehdittir

DÜNYA Haberleri

Viyana'daki Diplomasi Akademisi'nde konuşan NATO Genel Sekreter Yardımcısı Jamie Patrick Shea Rusya hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Jamie Patrick Shea, Rusya'nın Ukrayna'nın topraklarını işgal ettiğini belirterek, "Rusya bir tehdittir. Bizim ortaklarımızın hava sahasını ihlal ediyor" dedi.
Shea, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Diplomasi Akademisi'nde düzenlenen "Avrupa Birliği için Küresel Strateji-Yeni Perspektifler" konferansında konuştu.
Küresel düzeyde tehditlerin çeşitlenerek arttığını belirten Shea, AB ile NATO arasındaki işbirliğinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. NATO'nun Rusya ve Ukrayna ile diyalog kurmaya ihtiyacının bulunduğunu ifade eden Shea, devlet olmayan aktörlerden gelen tehditlere karşı cevap verebilecek bir ortak mekanizma kurulmasını istedi.
Shea, bir dinleyicinin "NATO'nun düşmanları kim?" sorusuna, "Rusya, bir ülkenin parçasını topraklarına kattı, bir kısımını işgal etti ve halen işgal altında. Binlerce insan sığınmacı oldu. Rusya bir tehdittir. Bizim ortaklarımızın hava sahasını ihlal ediyor" diye cevapladı.
- "GÖRÜŞMELER, SURİYE'DE ÇÖZÜME YÖNELİK KAPI AÇMIŞTIR"
Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilci Yardımcısı Ramzy Ezzeldin Ramzy ise Viyana'daki Suriye görüşmelerinin "çözüme yönelik kapı açtığını" söyledi. Suriye'de 250 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini belirten Ramzy, binlerce sığınmacının Avrupa'ya ulaştığını ve binlercesinin halen Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalıştığını söyledi.
Ramzy, Suriye'de ortaya çıkan sığınmacı ve terör sorununun istikrarın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade etti.
ABD ve Rusya tarafından başlatılan ve Viyana'da devam eden Suriye görüşmelerde bazı ilerlemeler kaydedildiğini aktaran Ramzy, "Suriye'de cephede çatışmalar devam etmesine rağmen sorununun çözümü yönünde önemli gelişmeler yaşanıyor. Viyana'da yapılan görüşmeler, Suriye'de çözüme yönelik kapı açmıştır" dedi.
Suriye'de bütün tarafların çözümün parçası olması gerektiğini kaydeden Ramzy, sorunun daha fazla büyümeden çözülmesi gerektiğini belirterek, "Çok hızlı hareket etmek zorundayız" diye konuştu.
- "HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ"
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Falah Mustafa Bakır da Irak ve Suriye'deki istikrarsızlığın terörü ve sığınmacı sorununu tetiklediğini belirtti. DAEŞ, sığınmacılar ve ekonomik sorunlarla mücadele ettiklerini belirten Bakır, finansal ve askeri yardımlara ihtiyaçlarının olduğunu anlattı.
Avrupa'nın gelen sığınmacılar karşısında ayağa kalktığını vurgulayan Bakır, "Biz, bütün etnik ve dini kökenli sığınmacılara kapımızı açtık. Bir taraftan DAEŞ ile mücadele ederken, diğer taraftan sığınmacılara bakıyoruz. Bütün bunları küçük bütçemiz ile yapmaya çalışıyoruz. Bu sorunları çözmek için hep birlikte çalışmak zorundayız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...