DAEŞ militanından itiraf: DAEŞ çıkardığı petrolü rejime satıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
DAEŞ militanından itiraf: DAEŞ çıkardığı petrolü rejime satıyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Suriye'nin Halep vilayeti kırsalındaki muhalif gruplardan Şam Cephesi'nin rehin aldığı bir DAEŞ militanı, örgütün kontrolü altındaki bölgelerden çıkardığı petrolü Esed rejimine sattığını söyledi.

Suriye'nin Halep vilayeti kırsalındaki muhalif gruplardan Şam Cephesi tarafından yayımlanan video kaydında, Halep'in doğusundaki Munbic ilçesinden, Muhammed Ali el-Halef adlı terör örgütü DAEŞ mensubunun itiraflarına yer verildi.

Video kaydında, "DAEŞ komutanları, denetimleri altındaki bölgelerden çıkardığı petrolü rejime satıyor" ifadelerini kullanan Halef, petrolün, Halep ili doğu ve güney kırsalında Deyr Hafer, Hanasır beldeleri ve Mafrak Zekiyye mevkisi üzerinden rejime satılmak üzere tankerlerle nakledildiğini dile getiriyor.

DAEŞ'e Fas'tan katılan Abdullah el-Mebsut adlı militanın, Özgür Suriye Ordusu üyelerinin Müslüman olduğunun kendilerine söylenmediğini ifade ettiği videoda, bir başka DAEŞ'li rehine de aylık 150 dolar maaş aldıklarını, özel görevler için ise 500 dolar aldıklarını belirtiyor.

Söz konusu kaydın sonunda ortaya çıkan Şam Cephesi Din İşleri Ofisi Başkanı Muhammed el-Hatib ise terör örgütü DAEŞ'in yaptığının aksine rehinelerin adil bir şekilde yargılanacağını, işledikleri suçlara göre cezalandırılacağını dile getirerek, adaletin, iyiliğin ve zulümden uzak durmanın İslam dininin esaslarından olduğuna işaret ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...