4 bin yıldır kapalı olan gizemli çukura giren arkeologlar hayatının şokunu yaşadı! Arkalarına bakmadan kaçtılar

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
4 bin yıldır kapalı olan gizemli çukura giren arkeologlar hayatının şokunu yaşadı! Arkalarına bakmadan kaçtılar

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dünya üzerinde halen keşfedilmeyi bekleyen gizemli yerler bulunmakta. Uzmanların çalışmalarıyla tek tek bulunan bu yerlere bir yenisi daha eklendi. 4 bin yıldır kapalı olan çukurda çıkanlar herkesi şoke etti. Arkeologlar buldukları şeyler karşısında küçük dilini yuttu. 7 binden fazla insan iskeleti aynı çukurdan çıktı. Uzmanlar bu çukurun o dönemde mezarlık olarak kullanıldığını ifade etti.

Arkeologlar tarafından 4 bin yıllık gizemli çukurun sonunda akıbetine varılmış oldu. Uzmanlar İspanya’nın Kuzeydoğusunda yer alan bir mağarada binlerce insan iskeleti buldu. Kazılan her yerden kemik fışkırdı. 

4 BİN YILDIR GİZEMİNİ KORUYORDU 

Arkeologlar tarafından tarihi bir keşif daha gerçekleşmiş oldu. Katalan İnsan Paleoekolojisi ve Sosyal Evrimi Enstitüsü (IPHES) tarafından yürütülen çalışmalarda 7 binden fazla insan iskeleti kalıntısı bulundu. Bu kalıntıların arısında hayvan kemikleri de bulunmakta. 

4 bin yıldır kapalı olan gizemli çukura giren arkeologlar hayatının şokunu yaşadı! Arkalarına bakmadan kaçtılar - 1. Resim

ARKEOLOGLAR HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI 

Yapılan araştırmalar sonucunda kalıntıların Yeni Taş Devri'nden Tunç Çağı'na yani 7 bin ila 3 bin yıl öncesine ait olduğu ifade edildi. IPHES tarafından yapılan açıklamalarda, mağaradaki keşiflerin mağaranın dört bin yıldan fazla bir süre mezar olarak hizmet verdiği belirtildi. 

4 bin yıldır kapalı olan gizemli çukura giren arkeologlar hayatının şokunu yaşadı! Arkalarına bakmadan kaçtılar - 2. Resim

Çalışmalarda bulunan Antonio Rodríguez, "Bu oyuğun bir mezar mağarası olarak kullanıldığını biliyoruz, ölenlerin cesetlerinin saklandığı bir mezarlıktı. Binlerce yıl boyunca bu amaçla kullanıldı ve büyük miktarda insan cesedi oluştu." dedi.

“FARKLI YÖNTEMLER KULLANILDI” 

Yöneticilerden biri olan Alfredo Suesta açıklamasında son kazılardan bahsederken "Binlerce yıldır aynı mekanların yeniden kullanıldığı mağara cenaze törenlerinde en karmaşık zorluklardan biri, bölgeyi art arda işgal eden popülasyonların gerçekleştirdiği farklı gömme şekillerini belgelemeye çalışmaktır." ifadelerini kullandı.

4 bin yıldır kapalı olan gizemli çukura giren arkeologlar hayatının şokunu yaşadı! Arkalarına bakmadan kaçtılar - 3. Resim

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...