Romanya'da af tasarısı protestoları istifa getirdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Romanya'da af tasarısı protestoları istifa getirdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Romanya'da cezaevindeki binlerce kişinin affedilmesini öngören tasarı ve ceza kanununda yapılacak değişiklikleri halkın protesto etmesi üzerine İş, Ticaret ve Girişimcilik Bakanı Florin Nicolae Jianu istifa etti.

İş, Ticaret ve Girişimcilik Bakanı Florin Jianu, istifa kararını sosyal medya hesabından duyurdu.

Kendisini tanıyanların yalandan ne kadar nefret ettiğini bildiklerine işaret eden Jianu, "Mesleki dürüstlük açısından içim rahat. Ancak oğlum söz konusu olduğunda yapılması gereken şeyin bu olduğuna karar verdim. Yıllar sonra oğluma ne diyeceğim, gözlerine bakarak ne söyleyeceğim? Ona babasının bir korkak olduğunu, inanmadığı eylemleri desteklediğini mi söyleyeceğim?" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık bir ay önce bakanlık koltuğuna oturan Jianu, "28 günlük görevim boyunca büyük bir inançla çalıştım ancak acımasızlığın ve adaletsizliğin gölgesinde kalacağım hiçbir zaman aklıma gelmedi. Romanya, bunları hak etmiyor." diye yazdı.

Bu arada protesto gösterileri, başta başkent Bükreş olmak üzere ülke genelinde devam ediyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...