Londra'da kaos! Yangından sağ çıkanlar sokaklarda kalıyor

Düzenleyen:
Londra'da kaos! Yangından sağ çıkanlar sokaklarda kalıyor

DÜNYA Haberleri

Londra'daki Grenfell Tower'da çıkan yangından kurtulanlar, park ve sokaklarda yaşamlarını sürdürüyor.

İngiltere'de Grenfell Tower'da çıkan yangında 79 kişi yaşamını yitirmişti. Bu açıklamanın ardından yetkililer, sayının artmasından endişe duyuyor.

PROTESTO GÖSTERİSİ DÜZENLENMİŞTİ
Geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformları aracılığıyla organize edilen protesto gösterisi kapsamında çok sayıda kişi, yangının çıktığı Latimer Road semtini de içinde barındıran Kensington Belediyesinin önünde toplanmıştı.

"KENT 'KAOS' İÇİNDE"
Olayla ilgili Sky News'a bir röportaj veren İşçi Partisi milletvekili Emma Dent Coad, önemli açıklamalarda bulundu.

Coad, kentin bir hafta boyunca 'kaos' ve berbat bir koordinasyon içinde olduğunu açıkladı.

"KOORDİNASYON BERBAT"
"Yangında mağdur olanlar parklarda ve arabalarda uyuyor. Ne yapacağını bilmeyen insanlarla da ilgilenilmiyor. Koordinasyon ise berbat." diyen Coad; durumla ilgili bilgi veren yakın bir kaynağın; insanların ne yapacağını bilmez bir şekilde olduğundan bahsettiğini dile getirdi.

HÜKÜMET 5 BİN 500 POUND ÖDEYECEK
İngiltere Hükümeti, yangında evini kaybedenlere 5 bin 500 pound ödeme yapacak. Belgeleri yok olan mağdurların aldığı ücreti ise etkilemeyecek. Bu konuyla ilgili de açıklama yapan Coad, "Birçok kişi, toplu ödeme mi alacak, yoksa yardım paraları kesilecek mi diye şüphe ediyor. Bu sabah tasdik ettiğimiz bilgilere göre kimse bu durumdan etkilenmeyecek." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...