İslam karşıtı Amerikalılar İngiltere'ye alınmadı

/ Kaynak: AA
İslam karşıtı Amerikalılar İngiltere'ye alınmadı

DÜNYA Haberleri  / AA

İslam karşıtı iki Amerikalı aktivistin, İngiltere'ye girişine izin verilmedi.

İslam karşıtı iki Amerikalı aktivistin, İngiltere'ye nbsp;girişine izin verilmedi. İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, aktivistlerin nbsp;ülkeye girmelerinin "kamuoyunun yararına olmayacağına" dikkat çekti. nbsp;ABD'deki "Amerika'nın İslamlaşmasını Durdurun" adlı İslam karşıtı grubun üyesi olan Pamela Geller ve Robert Spencer, bu hafta sonu İngiltere'deki nbsp;"English Defence League" (İngiliz Savunma Ligi) adlı aşırı sağcı grubun nbsp;düzenleyeceği protesto yürüyüşüne katılmak istedi. Ancak İngiltere İçişleri nbsp;Bakanı Theresa May, Geller ve Spencer'ın İngiltere'ye girmelerinin "kamuoyunun nbsp;yararına olmayacağını" bildirerek, grup üyelerinin beş yıla kadar Birleşik nbsp;Krallık'a girişlerini engelledi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Görüşleri ve davranışları aşırıcılıktan yana olan herkesi kınıyoruz" denildi. nbsp;May bu kararını, İçişleri Komisyonu üyesi Keith Vaz'ın Geller ve nbsp;Spencer'ın İngiltere'ye gelmelerine izin verilmemesi yönündeki çağrısının nbsp;ardından aldı. Geller ve Spencer'ın daha önce de New York'ta "Sıfır Noktası Camii"sinin yapımına karşı kampanya yürüttükleri biliniyor.
İngiltere'de geçen mayıs ayında bir İngiliz askerinin öldürülmesinin nbsp;ardından, İslam karşıtı görüşleriyle bilinen aşırı sağcı grup "İngiliz Savunma nbsp;Ligi" ülkede çok sayıda protesto gösterisi düzenlemişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...