Fransa'da terör alarmı

Fransa'da terör alarmı

DÜNYA Haberleri

Terör saldırısı hazırlığı içinde olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Nazi yanlısı Norveç vatandaşının avukatı, müvekkillinin suçsuz olduğunu söyledi.

Fransa, BFM televizyon kanalına konuşan avukat, evde bulunan silahların ruhsatlı olduğunu belirtti ve 40 yaşındaki müvekkili Kristan Vikernes'in, terörist saldırı hazırlığı içinde olduğu iddialarını yalanladı. Vikernes'in Fransız vatandaşı olan ve yine polis tarafından gözaltına alınan eşi Marie Cachet dün akşam serbest bırakılmıştı. Kristan Vikernes'in, Norveç'te başkent Oslo ve Ütoya adasında 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik'le ilişkisi olduğu belirtiliyor. Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, Kristian Vikernes'in, daha önce de cinayet suçundan mahkum olduğunu ve Breivik'le ilişkisi bulunduğunu söylemişti. Yetkililer, Vikernes hakkındaki gözaltı süresinin dün uzatıldığını bildirmişti. Fransız yasalarına göre, terörle mücadele kapsamında gözaltı süresi 96 saate kadar uzayabiliyor. Polis, çiftin evinde yaptığı aramada 5 uzun namlulu silah ve silahlara ait mermi ele geçirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...