Bulgaristan da karıştı: S-400 vuruyorsa niçin F-16 alıyoruz

Bulgaristan da karıştı: S-400 vuruyorsa niçin F-16 alıyoruz

DÜNYA Haberleri

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, parlamentonun onayladığı ABD’den 1,2 milyar dolar karşılığında 8 adet “F-16 Block 70” tipi savaş uçağının alımını öngören anlaşmayı veto etti.

Eski Bulgaristan Hava Kuvvetleri Komutanı da olan Radev, parlamentoya yolladığı veto gerekçelerinde ise “Bulgaristan’ın bu uçakların alımı ile uzun vadede borçlanacağını ve anlaşmanın parametreleri konusunda ulusal bir mutabakat sağlanamadığını ve bunun büyük bir endişeye yol açtığını” belirtti. Radev, veto gerekçelerinde ayrıca, alınacak uçakların “silah ve donanımının yetersiz olacağı ve ek masrafa yol açacağını” savundu. Öte yandan Bulgar medyası, sahip oldukları F-16’ların, Türkiye’nin S-400’leri tarafından yirmi dakika içerisinde düşürülebileceğini yazdı. Türkiye’nin bölgedeki yüksek hâkimiyeti Bulgar medyasında “O zaman F-16’lar neden alınıyor” diye haber yapıldı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...