Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yabani hayvanları yemek yasaklanacak!

Düzenleyen:
Yabani hayvanları  yemek yasaklanacak!

DÜNYA Haberleri

Çin’in Ankara Büyükelçisi Deng Li, ülkesindeki koronavirüs salgınıyla ilgili İHA’ya önemli açıklamalarda bulundu.

“Virüsün Vuhan’da balık ve vahşi hayvanların etlerinin satıldığı pazar yerinde ortaya çıktığı Çin otoriteleri tarafından belirtiliyor. Şu anda pazar aktif mi yoksa kapalı mı?” sorusu üzerine Büyükelçi Li “Yapılan araştırma sonucu, koronavirüsün yabani yarasa da görülen virüse çok benzediği anlaşıldı. Yabani yarasadan başka bir hayvana bulaşmış, o yabani hayvandan da insana bulaşmış olabileceği düşünülüyor. Daha önce yaşanmış olan Sars salgınıyla aynı. Bahsedilen pazar geçen yıl aralık ayının sonunda kapatıldı” dedi. 
Çin’de vahşi hayvan satışı ve yenilmesiyle ilgili ise Büyükelçi Li şunları söyledi: Çin Ulusal Halk Kongresi meclisimiz olanca hızla sıkı bir şekilde yabani hayvanların satılmasını ve onları yeme gibi kötü alışkanlıkların giderilmesi için yasaklama çalışmalarına başladı. Ayrıca antivirüs çalışmalarımız sürüyor. Kesinlikle işe yarayabileceğini söyleyebileceğimiz bir ilaç bulunamadı. Bilim insanlarımız gece gündüz çalışarak virüsün yayılmasını önleyebilecek birkaç geçerli ilaç buldu. Bu ilaçlar için klinik denemeler yapılıyor. İrfan Çalışkan - İ. Berat Yılmaz ANKARA İHA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...