Amerikan Senato'su Suriye'yi konuştu

/ Kaynak: AA
Amerikan Senato'su Suriye'yi konuştu

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD Başkanı Barack Obama'nın ABD'nin gerçek bir askeri tehdidinin masada kalması gerektiğine inandığını söledi.

"Başkan Kongre'nin harekete geçmesini istiyor. Senato, Rusya'nın teklifinin herhangi bir ayağının olup olmayacağını görmek için oylamayı erteledi. Biz sizin harekete geçmenizi istiyoruz. Dolayısıyla, güç kullanımı kesinlikle masadan kaldırılmamalı" dedi. ABD Kongresi'nin Senato kanadının Silahlı Kuvvetler Komitesi'nde, ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye rejimine yönelik askeri güç kullanma yetki talebiyle ilgili oturum düzenlendi. Oturumda, hükümet kanadını Dışişleri Bakanı John Kerry, Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey temsil etti. Kerry, bir soru üzerine, ABD Başkanı Obama'nın, ABD'nin gerçek bir askeri tehdidinin masada kalması gerektiğine inandığını belirterek, "Başkan, Kongre'nin harekete geçmesini istiyor. Senato, Rusya'nın teklifinin herhangi bir ayağının olup olmayacağını görmek için oylamayı erteledi. Biz sizin harekete geçmenizi istiyoruz. Dolayısıyla, güç kullanımı kesinlikle masadan kaldırılmamalı" dedi. Kerry, dolayısıyla Kongre'den taleplerinde bir değişiklik olmadığını bildirdi. Askeri güç seçeneğini masadan kaldırmayı "tehlikeli" bir girişim olarak nitelğndiren Kerry, bunun kendilerini baskı kapasitelerini ortadan kaldıracağı bir duruma sürükleyebileceğini ifade etti. Kerry, Esed'in halkını dokunulmazlıkla zehirlemeye devam etmesi halinde, siyasi çözüm için Cenova sürecinin müzakerelerin hiçbir zaman olamayacağını dile getirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...