İngiliz medyasından çarpıcı iddia: Putin ocak ayında görevi bırakacak!

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
İngiliz medyasından çarpıcı iddia: Putin ocak ayında görevi bırakacak!

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

İngiliz gazetesi Daily Mail, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hastalığı nedeniyle görevi bırakacağını iddia etti.

İngiliz gazetesi Daily Mail'den Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görevi bırakacağına dair çarpıcı bir iddia geldi. Gazete Moskova'daki kaynaklarına dayandırdığı haberinde parkison hastalığı ile mücadele eden 68 yaşındaki Putin'in ocak ayının sonunda görevini bırakacağını duyurdu.

KREMLİN: SAĞLIĞI YERİNDE

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağlık durumunun kötüleştiği ve istifa edeceği yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Hayır Putin’in sağlığı mükemmel ve istifa etmeyecek" dedi.

SAĞ KOLUNUNDA PROBLEM VAR

Parkinson hastalığına bağlı ilk belirtilerin sağ kolunda ortaya çıktığı iddia edilen Putin'in geçen yıllarda da hastalığına dair söylentiler yayılmış hatta belirtiler Britanya Tıp Dergisi tarafından incelenmişti. İncelemede Rus liderin sağ kolunda asimetrik olarak azaltılmış bir kol salınımı olduğu ve bu belirtinin de parkinson hastalığının bir bulgusu olduğu ifade ediliyordu.

AJANLIĞIN EMARESİ
Hollanda'daki Radboud Üniversitesi araştırmacıları araştırmacıları Putin ve bazı üst düzey yetkililerin yürüyüş şeklini analiz etmişti. Putin'in yürürken sağ elini az sallayarak vücuduna yakın, sol elini ise yönlendirici olarak kullanmasının yıllar önce Sovyet istihbaratı KGB'deyken aldığı eğitimden kaynaklandığı da iddia edilmişti. Ajanların tabancalarını göğsün hemen altında taşıdığı, sağ elin silaha daha çabuk ulaşması için vücuduna yakın tuttuğu belirtiliyordu.

 

ÖMÜR BOYU SENATÖRLÜK  İDDİASI

Rus medyasında ise Putin'in ömür boyu senatör olmasını sağlayan yasa tasarısı hazırlığı konuşuluyor. Tasarı "Rusya’da nihai bir iktidar geçişi için zemin hazırlandığının işareti" olarak yorumlandı. Putin’in başkanlık koltuğundaki görevi 2024’te sona eriyor.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...