Fransa ve Almanya'da demokrasiye ters kelepçe

Düzenleyen:
Fransa ve Almanya'da demokrasiye ters kelepçe

DÜNYA Haberleri

Fransa’nın başkenti Paris’te görevde olan güvenlik güçlerinin görüntülerinin herhangi mecrada yayımlanmasını yasaklayan “genel güvenlik” kanun tasarısına karşı gösterileri düzenlendi.

Kanun tasarısının Ulusal Meclis’te görüşülmeye başlandığı saatlere yakın binlerce kişi parlamento binası yakınındaki Saint-Germain Bulvarı’nda toplanarak tasarıyı protesto etti. Aralarında hukukçu, basın mensupları ve sarı yeleklilerin de bulunduğu göstericiler ile Fransız polisi arasında zaman zaman arbede yaşandı. Polis kalabalığa gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Fransız polisi, olayları görüntüleyen gazeteci Hannah Nelson’a ters kelepçe takarak gözaltına aldı.

Fransa ve Almanya'da demokrasiye ters kelepçe

VEKİLE GÖZALTI

Almanya’nın başkenti Berlin’de ise federal hükümetin koronavirüs politikalarına karşı çıkan binlerce kişi Meclis binasının yakınındaki Brandenburg Kapısı’nın önünde toplandı. Protestolara polis müdahale etti. Çok sayıda kişi yine ters kelepçe takılarak gözaltına alındı. Bu isimler arasında AFD Milletvekili Karsten Hilse de var.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...