İşkenceci Suriyeli istihbaratçıyı Fransa ülkesine, Mossad Avusturya’ya kaçırdı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
İşkenceci Suriyeli istihbaratçıyı Fransa ülkesine, Mossad Avusturya’ya kaçırdı

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

2009’dan 2013’e kadar Suriye’nin Rakka şehrinde görev yapan Suriyeli istihbarat yetkilisi Tuğgeneral Halid El Halebi, yeni bir hayat kurması için 2014’te Fransa istihbarat örgütü DGSE tarafından Fransa’ya getirildi.

2009’dan 2013’e kadar Suriye’nin Rakka şehrinde görev yapan Suriyeli istihbarat yetkilisi Tuğgeneral Halid El Halebi, yeni bir hayat kurması için 2014’te Fransa istihbarat örgütü DGSE tarafından Fransa’ya getirildi. Bir Batı ülkesinin, Rakka’daki tesislerde cinayetler, işkenceler ve cinsel saldırılarla savaş suçu işlediği gerekçesiyle Halebi hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine Fransa bu işkenceci istihbaratçıya sığınma hakkı vermedi. Halebi, Mossad elemanlarının yardımıyla Avusturya’ya kaçırıldı ve Avusturya ona sığınma hakkı verdi. Basında yer almasıyla ortaya çıkan bu durum ülkede skandala yol açtı. Bazı milletvekilleri ile insan hakları kuruluşları bir “savaş suçlusu”na iltica hakkı verilmesine tepki gösterdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...