İngilizlerde AstraZeneca aşısı mahkûmiyeti

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
İngilizlerde AstraZeneca aşısı mahkûmiyeti

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

İngiltere, vatandaşlarına Oxford Üniversitesi iş birliğiyle AstraZeneca firması tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını yaptırıyor. Ama kamuoyu araştırması, halkın büyük çoğunluğunun mecburiyetten bu aşıyı yaptırdığını gösterdi.

 Bristol Üniversitesi ve King's College London tarafından yapılan ortak araştırmada, katılımcıların yüzde 83’ü, bir alternatifi olması halinde bu aşıyı seçmeyeceğini ifade etti. AstraZeneca aşılarının kanda pıhtılaşmaya yol açarak ölümlere sebebiyet verdiği iddiaları ortaya atılmış, Avrupa’da çoğu ülke belli yaş gruplarına, İngiltere ise 30 yaş altına bu aşıların yaptırılmamasına karar vermişti. Kamuoyu araştırması insanların yüzde 31’inin aşıyla kanda pıhtılaşma arasında bir bağ olduğuna inandığını ortaya koydu. Aşı sunulması halinde hemen aşı olacağını ifade edenlerin oranı ise, aralık ayında yüzde 36 iken yüzde 46’ya yükseldi. Araştırma, 1 Nisan-16 Nisan arasında 18 ila 75 yaşlarındaki 4.896 kişi üzerinde yapıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...