AP, Filistin desktekçisi muhabirini kovdu!

AP, Filistin desktekçisi muhabirini kovdu!

DÜNYA Haberleri

Associated Press muhabiri Emily Wilder'ın, sosyal medya hesabından İsrai'i eleştiren paylaşımlar yapması nedeniyle görevine son verildi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze'de ofisini vurduğu Amerikan menşeili Associated Press'in (AP) muhabiri Emily Wilder, sosyal medyada İsrail'i eleştiren paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle işinden oldu. AP'nin çalışanlarına gönderdiği ve sosyal medyada paylaşılan e-postada, Wilder'ın artık kurumla ilişkisinin kalmadığı belirtildi.

AP, Filistin desktekçisi muhabirini kovdu!

 

WASHINGTON POST'A ANLATTI
Washington Post gazetesine konuşan Wilder, AP'nin sosyal medya kullanım ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle sözleşmesinin feshedildiğini, ancak hangi ilkeleri ihlal ettiğinin kendisine açıklanmadığını söyledi. Yahudi olduğunu ve aktivist kişiliğini hiçbir zaman saklamadığını kaydeden Wilder, Stanford Üniversitesindeki öğrenciliği döneminde "Filistin'e Adalet İçin Öğrenciler" ve "Barış İçin Yahudilerin Sesi" gibi kulüplerde aktif görevler aldığını ve İsrail'in Filistinlilere yönelik uygulamalarını her zaman eleştirdiğini ifade etti.

"ALEYHİMDE KAMPANYA YÜRÜTTÜLER"
3 Mayıs'ta AP'de işe başladığını belirten Wilder, son dönemde İsrail'in özellikle Şeyh Cerrah Mahallesi'nde uyguladığı işgal politikasını ve medyanın bu süreci ele alma biçimini eleştiren tweetlerinin bazı çevrelerce aleyhinde kampanyaya dönüştürüldüğünü söyledi.

 

Wilder, "İsrail demek ama asla Filistin dememek, savaş deyip asla kuşatma ya da işgal dememek siyasi tercihlerdir fakat medya bu tür net tercihlerini 'taraflı' uyarısı koymadan her zaman kullanıyor." şeklindeki paylaşımlarını örnek gösterdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...