KKTC'ye karantinasız girilebilecek! İşte tek şart

Düzenleyen:
KKTC'ye karantinasız girilebilecek! İşte tek şart

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Saner ikinci doz aşıyı da olanların karantinasız ülkeye girebileceğini açıkladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersan Saner, 31 Mayıs-7 Haziran'da uygulanacak yeni Bakanlar Kurulu kararlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Söz konusu tarihlerde 23.30-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Yasak saati kısaltıldı
Kapalı olarak belirtilmeyen tüm sektörler 08.30-20.00 saatlerinde, restoran, kafe, pastane ve büfeler ise 06.00-22.30 saatlerinde hizmet verebilecek. Marketler 07.00-22.00 saatlerinde açık olacak.

İkinci doz aşısını olanlar karantinasız girebilecek
Saner, turizmde en önemli açılımı oluşturacak "ikinci doz" aşılarını da yaptıran kişilerin ülkeye karantinasız girişlerine yönelik çalışmaların tamamlandığını ve bu uygulamanın 4 Haziran'dan itibaren başlanacağını açıkladı.

PCR testi negatif çıkarsa ülkeye girebilecek
İkinci doz aşısını yaptıranların KKTC'ye gelişlerinde son 72 saatte yapılmış negatif PCR test sonucu ve aşı belgelerini ibraz etmeleri gerekecek

Havaalanında tekrar PCR yaptırılacak ve sonucun negatif olması halinde ülkeye karantinasız girebilecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...