Irkçılar, camileri hedef gösterdi

Irkçılar, camileri hedef gösterdi

DÜNYA Haberleri

Avusturya'da 27 Mayıs’ta Müslümanlara ait 600’ün üzerinde kurumun “İslam-Landkarte” adlı dijital harita ile kamuoyuyla paylaşılmasının ardından, Müslümanlara yönelik ırkçı saldırılar arttı.

Özellikle son iki gündür camiler ırkçı grupların hedefi hâline geldi. Başkent Viyana olmak üzere bazı şehirlerde “Dikkat yakınlarda politik İslam var (cami)” tabelaları ile Müslümanlar hedef gösterildi. Skandal tabelaların aşırı sağcılar tarafından yerleştirildiğini açıklayan yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu açıklandı. Avusturya İslam Cemaati (İGGÖ) Başkanı Ümit Vural "Müslümanları tehlikeli gibi gösteren İslam Haritası adlı uygulamayla birlikte camilerimize çirkin levhalar asıldı. Bu uygulama şu an kullanılmıyor ancak yetkililer dijital haritanın tamamen durdurulduğunu açıklamalı” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...