Yetişkinler aşılanınca çocuklar korona oldu

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
Yetişkinler aşılanınca çocuklar korona oldu

DÜNYA Haberleri  / NTV

ABD’de yetişkinler hızla aşılanırken, aşı olmayan çocuklarda koronavirüs vakaları artmaya başladı.

Uygulanan 300 milyon doz aşı sonrası ABD normalleşme sürecine girerken koronavirüs çocuklar arasında yayılmaya başladı.

Houston'daki Baylor College of Medicine'de tıbbi direktör yardımcısı Dr. Richina Bicette, çocukların şu anda Amerika Birleşik Devletleri'ndeki toplam Covid-19 vakalarının yaklaşık yüzde 25'ini oluşturduğunu açıkladı.

VİRÜS SAVUNMASIZ OLANLARI ARIYOR

Bicette, "Yetişkinler aşılanarak koruma ve bağışıklık kazandıkça, virüs toplumda savunmasız bir konakçı arıyor ve pediyatrik hastalar bu tanıma uyuyor" dedi.

Konu ile ilgili ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yapılan bir araştırma, 2021'in ilk üç ayında büyük çoğunluğu Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılan 12 ila 17 yaş arasındaki 200'den fazla genci inceledi.

GENÇLERİN YÜZDE 5'İ ENTÜBE EDİLİYOR

Raporda, gençlerde ölüm görülmemesine rağmen, yaklaşık üçte birinin yoğun bakım ünitelerine kabul edildiği ve kabaca yüzde 5’inin entübe edildiği bildirildi.

AŞI 12 YAŞ ALTI İÇİN İNCELENECEK

ABD’de 12 yaş ve üzeri gençlerin aşı olması onaylanırken Gıda ve ilaç Dairesi’nin (FDA) önümüzdeki Perşembe günü 12 yaşın altındaki çocuklar için aşı onayını görüşeceği bildirildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...