Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Devletlerin borcu katlanıyor

Devletlerin borcu katlanıyor

DÜNYA Haberleri

COVID-19 salgını, dünyanın dört bir yanındaki hükûmetleri ekonomilerini desteklemek için harcama çılgınlığı yapmaya zorladı. Aynı zamanda, sıkı karantinalar ile birleşen virüs korkusu, insanları evde tutarak vergi gelirlerinin düşmesine neden oluyor. Bu sonuçta dünyanın borcunu önemli ölçüde etkiledi.

OSMAN SAĞIRLI

COVID-19 pandemisi, 3 ülkenin borcunun GSYİH'ye oranının %200'ün üzerinde ve %32'sinin %100'ün üzerinde olmasıyla, dünya çapında devlet borcunu önemli ölçüde artırdı. %257 ile dünyanın en yüksek borç /GSYİH oranına sahip ülkesi Japonya.  Bir önceki yıl bu oran %238.  Zirvenin diğer iki ülkesi ise Yunanistan (%210) ve Sudan (%212). ABD’nin borç oranı ise önceki yıla göre %105'ten %133'e yükseldi.
Sürekli artan devlet borcuna sahip birçok ülke var. 32 ülkenin borcunun GSYİH'ye oranı artık %100'ün üzerinde, bu da hükümetin ekonomileri için tüm yıllık çıktıdan daha fazla borç taşıdığı anlamına geliyor. Ve çok az borcu olan az sayıda ülke var, özellikle Kuveyt (%14), Rusya (%18) ve Suudi Arabistan (%31) gibi ağırlıklı olarak petrole dayanan yerler.
Koronavirüs pandemisi bitmekten çok uzak ve birçok ülke ekonomilerini desteklemek için çok para harcamaya devam ediyor, bu da hükûmet borcunun gelecekte daha da kötüleşmeye devam edeceğini gösteriyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) 2021 verilerine göre dünyadaki her ülke için borç / GSYİH oranlarında ciddi artışlar göze çarpıyor.
Kaynak: IMF

Devletlerin borcu katlanıyor

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...