Kuzey Kore, liderleri Kim için ağlıyor

Düzenleyen:
Kuzey Kore, liderleri Kim için ağlıyor

DÜNYA Haberleri

Uzun süre ortalıkta görünmeyen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un geçtiğimiz aylarda fotoğrafları paylaşıldı. Kim'in zayıflamış görüntüsü halkını hüzne boğdu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hakkında, geçen yıl "sağlığının yerinde olmadığı veya öldüğü" yönünde söylentiler çıkmıştı. Kim'in durumu hakkında tavsiyede bulunmak üzere bir grup Çinli doktorun bu ülkeye gittiği ileri sürülmüştü. Kuzey Kore liderinin 12 Nisan 2020'de kardiyovasküler bir operasyon geçirdiği ve iyileşme sürecinde olduğu iddia edilmişti. Hong Kong Uydu Televizyonu, Kim'in öldüğünü duyurmuş, bu haber ise herhangi bir yetkili tarafından doğrulanmamıştı. Kim'in, 15 Nisan 2020'de Kuzey Kore'nin kurucu lideri, büyükbabası Kim Il-sung'un doğum günü kutlaması dâhil önemli etkinliklere katılmaması sağlığı hakkında spekülasyonlara daha da güçlendirdi. Ancak söylentilerin ardından Kim Jong-un'un, Mayıs 2020 başında, ülkenin başkenti Pyongyang'da gübre fabrikasının açılışını yaparken fotoğrafları yayımlandı.

Kuzey Kore, liderleri Kim için ağlıyor

"ACI İÇERSİNDEYİZ"

Görüntülerde Kim'in oldukça zayıflamış olması dikkat çekti. Bu durum ise halkında şok etkisi oluşturdu. Kuzey Kore resmi devlet televizyonunun halk ile gerçekleştirdiği röportajda bazı vatandaşlar, Kim Jong-un'un zayıflamış görüntüsünden duydukları üzüntüyü dile getirdi. Kim'in zayıfladığını görenlerin acı içerisinde olduğunu belirten bir vatandaş, bu duruma şahit olan herkesin "gözyaşlarına boğulduğunu" ifade etti. Resmi devlet televizyonunda Kuzey Kore liderinin sağlık durumu hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Uzmanlar, görüntülerin Pyongyang yönetiminin ülke liderinin değişen fiziki görünümünü kabullenmesi açısından önemli olduğunu kaydetti. 


Kuzey Kore, liderleri Kim için ağlıyor

"'KEMER SIKMA' POLİTİKASI OLABİLİR"

İngiltere Leeds Üniversitesi Modern Kore uzmanı Aidan Foster-Carter, ülke liderinin gözle görülür kilo kaybının herkesin bildiği ancak konuşmaktan kaçındığı bir durum olduğunu söyledi. Foster-Carter, Kuzey Kore liderinin eskisinden daha iyi göründüğünü belirtti. Bazı uzmanlar, Kim’in zayıflamış görüntüsünün yeni tip koronavirüs sebebiyle ekonomik darboğaz yaşayan ülkenin sakinlerine yönelik "kemer sıkma" mesajı olabileceğini de ifade etti. Uzmanlar, Kim'in sağlık duruma dair şüphelere dikkati çekti.

Bu ay başında ülkeyi yöneten Kore İşçi Partisinin bir toplantısında görüntülenen Kim’in önemli miktarda kilo kaybına uğradığı söylentileri çıkmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...