Afgan sınırına 20 bin yedek asker

Afgan sınırına 20 bin yedek asker

DÜNYA Haberleri

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Afgan sınırını güçlendirmek maksadıyla 20 bin yedek askerin seferber edilmesi için talimat verdi.

Son dönemde Taliban'ın Tacikistan sınırı yakınındaki Afganistan'ın bazı bölgelerini ele geçirmesi üzerine iki ülke sınırındaki durum gerginleşirken Taliban saldırılarından kaçan 1500'e yakın Afgan askeri de Tacikistan topraklarına sığınmıştı. Öte yandan Taliban, Afganistan'ın batısındaki İran sınırında bulunan Herat ve Badgis vilayetlerinde üç ilçeyi daha ele geçirdi.

SINIR İLÇELERİNİ ELE GEÇİRDİ
Taliban, haziran ayının son haftasında başlattığı saldırılarda Özbekistan ve Tacikistan sınırındaki ilçelerin tamamına yakınını ele geçirdi. Özbekistan'a açılan en önemli ticaret güzergâhı olan Hayratan Sınır Kapısı'nı iki yönden kuşatan Taliban, güneybatıda ise Gazni vilayetine yoğunlaştı. Taliban; Badahşan, Tahar, Gazni, Herat ve Vardak vilayetlerinde şiddetli saldırılarla baskısını artırdı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...