Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos'un uzay yolculuğu gerçekleşti

Düzenleyen:
Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos'un uzay yolculuğu gerçekleşti

DÜNYA Haberleri

Milyarder iş insanı Jeff Bezos’un şirketi Blue Origin'in geliştirdiği ve Bezos dahil 4 kişiyi taşıyan New Shepard uzay aracı ABD'nin Teksas eyaletinden uzaya fırlatıldı. Kapsül 11 dakikanın ardından Dünya'ya döndü.

Milyarder iş insanı Jeff Bezos’un şirketi Blue Origin'in geliştirdiği ve Bezos dahil 4 kişiyi taşıyan New Shepard uzay aracı ABD'nin Teksas eyaletinden uzaya fırlatıldı.

11 dakikanın ardından kapsül başarıyla dünyaya döndü.

 

Tarihteki ilk "mürettabatının tamamı sivillerden oluşan ve pilotsuz uzay uçuşu" olan yolculukta Bezos'a kardeşi, 82 yaşındaki Wally Funk ve 18 yaşındaki Olivier Deamon eşlik etti.

Uzaya giden en zengin, en yaşlı ve en genç isimlerin hepsi bu uçuşla isimlerini tarihe yazdırdı.

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos'un uzay yolculuğu gerçekleşti

"ENDİŞELİ DEĞİL, HEYECANLIYIM"

Jeff Bezos, FOX Businnes kanalına verdiği röportajda, "Endişeli değil heyecanlıyım" ifadelerini kullanmıştı.

11 dakikalık uzay yolculuğunda Bezos'a, kardeşi Mark Bezos, 82 yaşındaki Wally Funk ve 18 yaşındaki Oliver Daemen eşlik etti.

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos'un uzay yolculuğu gerçekleşti

BİRÇOK ÖZELLİĞİ İLK İLKLERİN UÇUŞU

Deneme, tamamı sivillerden oluşan ve pilotsuz gerçekleştirilen ilk uçuş olma özelliğinin yanı sıra, mürettebat, uzaya çıkan en geç ve en yaşlı kişileri de bünyesinde barındırdı.

Bezos ve mürettebatı, uçuş öncesi hızlandırılmış bir eğitim gördüler.

UZAYA GİDEN İLK MİLYARDER BRANSON

Blue Origin roketi, bugün Teksas'tan fırlatılacak. Bezos'un rakibi Virgin Galactic'in sahibi Richard Branson, 9 gün önce başarılı bir yörünge altı uçuş gerçekleştirmişti.

ELEŞTİRİLERİN ODAĞI MİLYARDERLERİN UZAY YARIŞI 

Öte yandan, milyarderlerin uzay yarışı doğaya olan etkileri nedeniyle eleştirilerin hedefinde bulunuyor. Her roket kalkışı 300 tona yakın karbondioksit salınımına neden oluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...