Nijerya, terörle mücadele için ABD'den 6 savaş uçağı aldı

Düzenleyen:
Nijerya, terörle mücadele için ABD'den 6 savaş uçağı aldı

DÜNYA Haberleri

Nijerya, sonunda ABD'den adığı uçaklara kavuştu. Nijerya ordusu, uçakları Boko Haram'a karşı kullanacak.

Batı Afrika ülkesi Nijerya, terör örgütü Boko Haram'a karşı daha güçlü mücadele verebilmek için harekete geçti. Bu kapsamda, ülke ABD'den savaş uçağı aldı. Nijerya Hava Kuvvetleri (NAF) Sözcüsü Edward Gabkwet, ABD'den satın alınan 12 "A-29 Süper Tucano" saldırı uçağın 6'sının Nijerya'ya ulaştığını söyledi. Gabkwet, geri kalan 6 uçağın da ekimde geleceğini belirtti.

OBAMA UÇAK SATIŞINI ERTELEMİŞTİ
Öte yandan, uçakların satışı, eski ABD Başkanı Barack Obama tarafından Nijerya ordusunun insan hakları ihlalleri gerekçe gösterilerek ertelenmişti. Mart 2020'de teslim edilebileceği açıklanan uçakların teslim süresi 2021'e ötelenmişti.

0,ASKERÎ EĞİTİM DE VERİLECEK
Nijerya uçaklar için 400 milyon dolarlık ödeme yaptı. Anlaşma kapsamında uçaklar dışında askerî teçhizat ve eğitimin de verilmesi planlanıyor. "A-29 Süper Tucano" saldırı uçakları, Afrika'da Gana, Angola, Burkina Faso ve Moritanya'da kullanılıyor.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...