'Türkiye, bölgesel güç hâline dönüştü'

'Türkiye, bölgesel  güç hâline dönüştü'

DÜNYA Haberleri

Rus uzmanlar, Türkiye’nin uluslararası alanda önemli rol oynadığını ve bölgesel güç hâline dönüştüğünü belirtti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisine bağlı Güncel Uluslararası Sorunlar Enstitüsünde “Rusya ve Türkiye: Dün, Bugün, Yarın” konulu yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.

Güncel Uluslararası Sorunlar Enstitüsü Müdürü Oleg Karpoviç “Türkiye, son dönemde, uluslararası alanda önemli rol oynuyor. Bu sebeple Rusya ve Türkiye arasındaki etkileşim, uluslararası ilişkilerde önemli gündem hâline geldi. Güney Kafkasya ve Orta Asya’da önemli rol oynamaya başladı” dedi.
Rusya’daki Çağdaş Türkiye Araştırmaları Merkezi Müdürü Amur Gadjiyev “Türkiye’nin bölgesel ve küresel siyasetteki statüsü değişti. Türkiye, bölgesel gündemin oluşturulmasında yer alarak, bölgesel dönüşüm süreçlerine katıldı. Son beş senede bölgedeki konumunu güçlendirdi ve komşu ülkeler üzerinde etkisini artırdı” ifadesini kullandı.

Rusya ve Türkiye’nin Suriye, Libya, Karabağ meseleleri çözümünde girişimlerde bulunduğuna dikkati çeken Gadjiyev, ikili ilişkilerin “stratejik” düzeyde olduğunu hatırlattı.
Güncel Uluslararası Sorunlar Enstitüsü Avrasya Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Mustafabeyli de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saygı duyduğunu belirterek “Erdoğan, güçlü lider. Erdoğan, bağımsız şekilde hareket etmeye çalışıyor” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...