Vurguncu kardeşlerin hack'lenme iddiası yalan

Düzenleyen:
Vurguncu kardeşlerin hack'lenme iddiası yalan

DÜNYA Haberleri

Güney Afrika'da 3,6 milyon dolarlık kripto para vurgunu yapan Raees ve Ameer Cajee kardeşlerin 'hack'lenme iddialarının yalan olduğu ortaya çıktı.

Güney Afrika’da kıtanın en büyük kripto-para platformu Africrypt, nisan ayında faaliyetlerini durdurmuş, platformun sahibi olan iki kardeş Raees Cajee (20) ve Ameer Cajee (17) kayıplara karışmıştı.

3,6 milyar dolarlık Bitcoin ile ortadan kaybolan kardeşler, "hack" kurbanı olduklarını iddia etmiş ama “paraları geri alma sürecini yavaşlatacağı” iddiasıyla olayı polise bildirmediklerini açıklamışlardı.

VURGUNDAN ÖNCE VANUATU'DAN VATANDAŞLIK ALMIŞLAR

Bitcoin’in tarihi zirve yaptığı sırada meydana gelen hack’leme iddiasının yalan olduğu ortaya çıktı. Kardeşler, olaydan aylar önce Pasifik adası Vanuatu’dan vatandaşlık almış.

İngiltere’deki The Guardian gazetesi, vatandaşlık elde etmek için Raees’in ekim ayında, Ameer’in de ocak ayında  ayrı ayrı 95.000 sterlin (1.117.000 TL) ödediğini bildirdi.

Yatırımlarını kaybedenler, organize suç kurbanı olduklarını ifade ediyorlar. Yapılan incelemede, Bitcoinlerin dijital cüzdanlardan yasa dışı şekilde transfer edildiği ve yapılan müdahalelerle izlenemez hale getirildiği tespit edilmişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...