Ermenilerin yeni terör örgütü: POGA

Ermenilerin yeni  terör örgütü: POGA

DÜNYA Haberleri

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Savaş Eğilmez, Ermenilerin Askerî Yurtsever Okulu (POGA) adı altında yeni bir terör örgütü kurduğunu belirterek “POGA 29 Mart 2021'den bu yana, kurduğu sözde okul çatısı altında farklı yaş gruplarından topladığı militanlara askerî eğitim veriyor” dedi.

ASİMED Başkanı "POGA, sosyal medyada örgütün propagandasını yapanlara 100 doların üzerinde para veriliyor. POGA'nın finansman kaynaklarının başını Ermeni diasporası var. Bunların yanında PKK ve ASALA terör örgütlerinden yoğun destek alan örgüt, Avrupa ve Orta Doğu’dan da militan devşiriyor” diye konuştu.
Terör örgütünün, sosyal medya platformları üzerinden yaptığı çağrılarda, 18-55 yaşları arasındaki bütün Ermenileri Türkiye ve Azerbaycan’a karşı çatışmaya davet ettiğini kaydeden Eğilmez “Hatta Moskova’dan Erivan’a düzenlenecek doğrudan uçuşlar için bilet ücretlerinin örgüt tarafından karşılanacağını beyan ediyor. Emekli askerler tarafında verilen eğitimlerde; ateşli silah/bıçak kullanımı, EYP (el yapımı patlayıcı) yapımı, tabiatta kalma, bölge halkıyla iletişim, dövüş sanatları, ilk yardım ve zor şartlarda hayatı idame ettirme yolları öğretiliyor” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...